Internacionalni univerzitet BDBiH: Završena edukacija za pripremu polaganja pravosudnog ispita

  Edukacija je organizirana i vođena u ovoj visokoškolskoj ustanovi, a predavači su bili članovi komisija za polaganje pravosudnog ispita, istaknuti stručnjaci iz oblasti prava i nosioci značajnih funkcija u oblasti pravosuđa.

  Foto: Internacionalni univerzitet BDBiH

  Novinar: Adis Mujdanović

  Dobivanjem certifikata, jučer je uspješno završio ciklus edukacije za pripremanje i polaganje pravosudnog ispita na nivou Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt BiH.

  Edukacija je organizirana i vođena u ovoj visokoškolskoj ustanovi, a predavači su bili članovi komisija za polaganje pravosudnog ispita, istaknuti stručnjaci iz oblasti prava i nosioci značajnih funkcija u oblasti pravosuđa.

  “U razgovoru s kandidatima saznali smo da je edukacija bila izuzetno korisna i zanimljiva, te, što je posebno važno, kompletirala percepciju rada u pravosuđu i svim problemima s kojima će se nakon polaganja, a kroz razne pravosudne funkcije susretati”, navedeno je u saopćenju.

  Na otvaranju ove edukacije, a i nakon tri mjeseca učešća, prilikom dodjele certifikata, polaznici su istakli da su kroz edukaciju prošli svu ispitnu oblast i da je nakon toga na njima da se pripremaju za ispite.

  “Posebno napomenimo da je ovo višegodišnji kontinuitet održavanja edukacije od strane Internacionalnog univerziteta u Brčko distriktu, i da je rezultat napora koju ova visokoškolska ustanova ulaže na planu cjeloživotnog obrazovanja i stručne edukacije i osposobljavanja, od izuzetne važnosti za jačanje kadrovskih potencijala grada Brčkog i šire, a posebno za pravnike, koji na ovaj način mogu lakše realizirati svoja profesionalna htijenja”, naglasili su iz Univerziteta.

  Prof. dr. Siniša Bilić, dekan jednog od fakulteta i prorektor za nastavu Univerziteta, pratio je realizaciju planiranog edukativnog sadržaja i prisustvo polaznika, te je neposredno prezentirao evidenciju o prisustvu, koja je potvrdila da su polaznici bili redovni na edukaciji, te da su aktivno učestvovali u samoj realizaciji, u interakciji s predavačima.

  On je naglasio da je, kako bi omogućio polaznicima da prisustvuju predavanjima, Univerzitet ishodovao da se nastava odvija i subotom i nedjeljom.

  Čelni ljudi Univerziteta, a posebno rektor ove visokoškolske ustanove, prof. dr. Velimir Sotirović, istakli su naučnu, stručnu i društvenu vrijednost edukacije, kao i zahvalnost Ministarstvu pravde Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koje je dalo saglasnost i značajno pomoglo u realizaciji ovog projekta.

  “I na kraju naglasimo da i ovaj projekt potvrđuje poslovnu i naučnu orijentaciju Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt i njegovu osposobljenost da realizira sve vrste naučnih i stručnih projekata, što predstavlja i najbolju promidžbu visokom obrazovanju Brčko distrikta, al i reklamu rada Internacionalnog univerziteta te poziv srednjoškolcima da svoje povjerenje za studiranje povjere ovoj visokoškolskoj ustanovi”, stoji u saopćenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety ÷ fifteen =