BRČKO: OTVOREN PRVI INTERNACIONALNI UNIVERZITET /foto/

E-mail Ispis PDF

altDanas je u Brčkom u prisustvu velikog broja gostiju otvoren prvi Internacionalni univerzitet u ovome gradu na kojem je već upisano preko

stotinu studenata, potvrdio je većinski vlasnik Univerziteta prof.dr. Velimir Sotirović.Predstavljeni su i profesori koji će izvoditi nastavni plan i program

 

-Dvije godine smo radili na otvaranju ovoga univerziteta. Nedao Bog da iko prođe put kojim smo prošli put. Mi smo zahtjev za otvaranje Univerziteta nadležnim uputili još 2010.godine. Propala nam je školska 2010.i 2011.godine. Ovo nije vrijeme za upis studenta sada se treba radi sa studentima, ali šta je tu je važno je da smo uspijeli i počeli sa radom- kazao nam je prof.dr.Sotirović.

 

Dodajući da im je želja da naprave kvalitetan Univerzitet, naglašavajući da ne postoji želja za Prof.dr.Sotirović simbolično podjelio 10 indeksazaradom, nego da se mladima pruži što kvalitetnije obrazovanje i znanje.

 

-Univerzitet nudi učiteljski i pravni fakultet, zatim Fakultet poslovnih komunikacija, saobraćajni, informatiku i menadžemnt. Svi Fakulteti na ovome Univerzitetu nude školovanje do doktorskih studija- objasnio je Sotirović.

 

Na ovome Univerzitetu moguće je studirati i na tzv. daljinu odnosno putem internet s tim što se ispiti polažu pred profesorima.

 

Kabineti su opremljeni po najsavremenijoj tehnologiji i tehnici tako da je, prema kazivanju studenata koji su se već upisali, pravo zadovoljstvo školovati se na ovoj visoko-školskoj ustanovi.

 

Ovom prilikom simbolično je podjeljeno 10 indeksa prvim studentima koji će se školovati u svom rodnom gradu i koji će steći diplomePrisutne goste pozdravili prof.dr.Velimir Sotirović i predsjednik skupštine Distrikta Esad Atić koje su priznate širom svijeta.

 

Prisutne goste je osim domaćina prof.dr. Sotirovića pozdravio i predsjednik skupštine Distirkta Esad Atić, a prilika je iskorištena i za predstavljanje profesora koji će izvoditi nastavu. /s.s/otisak.ba/

 

 

 

 

Podijeli

UPOZORENJE: komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište web portala www.otisak.ba

2. oktobra ću glasati za:

  • 1
  • 2
  • 3
VEČERAS GOST NA HIT TV PREDSJEDNIK BDP-a ADMIR NUKOVIĆ

VEČERAS GOST NA HIT TV PREDSJEDNIK BDP-a ADMIR NUKOVIĆ

Večeras od 21 sat na Hit televiziji gostovat će predsjednik Brčanskog demokratskog pokreta Admir Nuković. ...

STANOVNICI GRČICE DALI PODRŠKU SOCIJALDEMOKRATSKOJ PARTIJI U BRČKOM /f/

STANOVNICI GRČICE DALI PODRŠKU SOCIJALDEMOKRATSKOJ PARTIJI U BRČKOM /f/

-Sinoć, ponedjeljak 26.09.2016.godine, Organizacija SDP BiH Brčko distrikt BiH održala je predizborni skup u M...

NEDŽIJA IZ ISLAMOVCA TREBA NAŠU POMOĆ: POMOZITE MI DOK MRAZ NIJE PAO, DJECA SU MI PREHLAĐENA /f/

NEDŽIJA IZ ISLAMOVCA TREBA NAŠU POMOĆ: POMOZITE MI DOK MRAZ NIJE PAO, DJ…

Nedžija Čelenka, samohrana majka koja živi kao podstanar u Islamovcu kod Maoče kroz suze je govorila za naš po...

+ Copyright (c) 2013 Otisak d.o.o. pridržava sva prava.