BRČKO: OTVOREN PRVI INTERNACIONALNI UNIVERZITET /foto/

E-mail Ispis PDF

altDanas je u Brčkom u prisustvu velikog broja gostiju otvoren prvi Internacionalni univerzitet u ovome gradu na kojem je već upisano preko

stotinu studenata, potvrdio je većinski vlasnik Univerziteta prof.dr. Velimir Sotirović.Predstavljeni su i profesori koji će izvoditi nastavni plan i program

 

-Dvije godine smo radili na otvaranju ovoga univerziteta. Nedao Bog da iko prođe put kojim smo prošli put. Mi smo zahtjev za otvaranje Univerziteta nadležnim uputili još 2010.godine. Propala nam je školska 2010.i 2011.godine. Ovo nije vrijeme za upis studenta sada se treba radi sa studentima, ali šta je tu je važno je da smo uspijeli i počeli sa radom- kazao nam je prof.dr.Sotirović.

 

Dodajući da im je želja da naprave kvalitetan Univerzitet, naglašavajući da ne postoji želja za Prof.dr.Sotirović simbolično podjelio 10 indeksazaradom, nego da se mladima pruži što kvalitetnije obrazovanje i znanje.

 

-Univerzitet nudi učiteljski i pravni fakultet, zatim Fakultet poslovnih komunikacija, saobraćajni, informatiku i menadžemnt. Svi Fakulteti na ovome Univerzitetu nude školovanje do doktorskih studija- objasnio je Sotirović.

 

Na ovome Univerzitetu moguće je studirati i na tzv. daljinu odnosno putem internet s tim što se ispiti polažu pred profesorima.

 

Kabineti su opremljeni po najsavremenijoj tehnologiji i tehnici tako da je, prema kazivanju studenata koji su se već upisali, pravo zadovoljstvo školovati se na ovoj visoko-školskoj ustanovi.

 

Ovom prilikom simbolično je podjeljeno 10 indeksa prvim studentima koji će se školovati u svom rodnom gradu i koji će steći diplomePrisutne goste pozdravili prof.dr.Velimir Sotirović i predsjednik skupštine Distrikta Esad Atić koje su priznate širom svijeta.

 

Prisutne goste je osim domaćina prof.dr. Sotirovića pozdravio i predsjednik skupštine Distirkta Esad Atić, a prilika je iskorištena i za predstavljanje profesora koji će izvoditi nastavu. /s.s/otisak.ba/

 

 

 

 

Podijeli

UPOZORENJE: komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište web portala www.otisak.ba
  • 1
  • 2
  • 3
U MAJU I JUNU U BRČANSKU LUKU UPLOVLJAVAJU KRUZERI

U MAJU I JUNU U BRČANSKU LUKU UPLOVLJAVAJU KRUZERI

Krajem maja i u junu Distrikt Brčko bit će domaćin turistima sa dva elitna putnička broda koji će uploviti u b...

POŠTENJAČINE: AHMED I MUHAMED VRATILI SRĐANU 115.000 EURA, „TUĐE JE TUĐE“

POŠTENJAČINE: AHMED I MUHAMED VRATILI SRĐANU 115.000 EURA, „TUĐE JE TUĐE…

U vremenu kada smo svakodnevno svjedoci nasilja, nepravde, kriminala, smutnje i laži, malobrojni su primjeri k...

ALEKSANDAR VUČIĆ: „ELEKTROPRIVREDA SRBIJE“ KUPUJE „ELEKTROPRIVREDU RS“

ALEKSANDAR VUČIĆ: „ELEKTROPRIVREDA SRBIJE“ KUPUJE „ELEKTROPRIVREDU RS“

„Elektroprivreda Srbije“ neće biti privatizovana, već će pokušati da kupi elektroprivredna preduzeća u Republi...

+ Copyright (c) 2013 Otisak d.o.o. pridržava sva prava.