Hadžija Muhamed Baltić jutros preselio na ahiret u Meki

U toku je procedura njegove pripreme za dženazu, koja će se klanjati u Haremu Kabe, a ukop u Mezarju Serai’ u Meki.

Bolnica Kralj Fejsal je jedna od najsavremenijih bolnica u Kraljevini Saudijskoj Arabiji i liječničko osoblje pružilo je svu stručnu pomoć, piše Saff.ba

Jutros je u bolnici „Kralj Fejsal“ u Meki na ahiret preselio hadžija Muhamed Baltić.

Smrt je uslijedila nakon što je hadžija Muhamed pred povratak prvih grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu doživio težak moždani udar.

Intervencijom bh. medicinskog tima, hadžija Muhamed je u kratkom roku prebačen u bolnicu koja se nalazi iza hotela u kojem hadžija Muhamed bio smješten.

Bolnica Kralj Fejsal je jedna od najsavremenijih bolnica u Kraljevini Saudijskoj Arabiji i liječničko osoblje pružilo je svu stručnu pomoć, piše Saff.ba.

Dženaza u Meki

Prema riječima dr Adema Zalihić, vođe bh. medicinskog tima, koji je svaki dan posjećivao hadži Muhameda, u planu je bila i operacija. Ipak, Allahovom voljom hadži Muhamed je preselio na Ahiret u najodabranijem mjestu na dunjaluku, naglašava Saff.

Prema riječima rukovodioca Ureda za hadž i umru Nezima Halilovića, porodica je obaviještena o preseljenju na ahiret hadžije Muhameda i izrazila je saglasnost da se merhum ukopa u Meki.

U toku je procedura njegove pripreme za dženazu, koja će se klanjati u Haremu Kabe, a ukop u Mezarju Serai’ u Meki.

Nakon što su sinoć sve hadžije stigle u Bosnu i Hercegovinu, u istoj bolnici u Meki je ostao još jedan bh. hadžija Hašim Mujanović, koji je već nekoliko dana hospitaliziran zbog upale pluća.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

six × = 12