Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić ne priznaje genocid

S obzirom na korištenje pojma "stradanje u Srebrenici", očito je da gradonačelnik Siniša Milić ne priznaje genocid u Srebrenici.

Siniša Milić [Arhiva]

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH donio je Odluku o proglašenju 11. jula 2017. godine Danom žalosti u Brčko distriktu BiH, povodom stradanja u Srebrenici i kolektivnog ukopa posmrtnih ostataka, saopćeno je iz Sektora za informiranje Kabineta gradonačelnika.

Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade i institucija Brčko distrikta BiH.

Medijske kuće na teritoriji Brčko distrikta BiH i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija, prema ovoj odluci, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Gradonačelnik ne priznaje genocid

S obzirom na korištenje pojma “stradanje u Srebrenici”, očito je da gradonačelnik Siniša Milić ne priznaje genocid u Srebrenici.

To i nije neko čudo, jer je poznata politika njegove stranke – Savez nezavisnih socijaldemokrata [SNSD], kao i većine srpskih političara u Bosni i Hercegovini.

Međutim, ovaj podatak bitan je za brčansku javnost, jer se po prvi put gradonačelnik Milić, nakon što je izabran na ovu funkciju, javno izjasnio o ovom pitanju.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

÷ five = 2