Gornji Rahić uz SDA, zbirni izvještaj sa skupova u Dizdaruši, Merajama i Maoči

Već sad je jasno da će naš Šefik Džaferović biti novi bošnjački član Predsjendništva Bosne i Hercegovine. Ovo je 51 sastanak sa narodom. Naš narod je dao krila našoj stranci i garantujemo da će SDA u oktobru biti najjača i u državi i u Brčkom, kazao je predsjednik SDA u Brčkom Esed Kadrić.

Detalj sa predizbornog skupa SDA u Gornjem Rahiću [Ustupljeno Otisku]

Večeras je u prepunom Domu kulture u Gornjem Rahiću Stranka demokratske akcije (SDA) održala svoj posljednji predizborni skup na kojem su se predstavili kandidati za Opće izbore iz Odbora SDA Brčko distirkta Bosne i Hercegovine (BiH) dr Devla Baraković, kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine i Senad Osmanović, kandidat za zastupnika Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, saopćila je Informativna služba ove stranke.

Baraković je kazala kako se ponovo nalazimo pred obavezom i zadatkom da nastavimo put kojim su krenuli naši preci prije nas.

„Prvenstveno moramo pozicionirati našeg člana predsjedništva koji će imati kapaciteta da čuva i štiti našu državu BiH. Znamo mi dobro koliko smo žrtava dali za našu državu, prošli smo golgotu stradanja i mi se danas nastavljamo boriti”, kazala je, između ostalog Baraković.

Osmanović je obraćajući se prisutnima kazao da smo svjesni svega što smo prošli i gdje se nalazimo.

„Ali itekako smo dobro svjesni koliko toga još moramo uraditi kako bi uživali komfor u našoj državi, pred nama dolazi velika dva zadatka a to su ulazak BiH u EU i NATO pakt. Budućnost koju priželjkujemo zaiste mora biti svjetlija od naše prošlosti, na koju ruku na srce, moramo biti i ponosni”, kazao je Osmanović u Gornjem Rahiću.

Predsjednik SDA u Brčkom Esed Kadrić je naglasio da smo vrlo blizu izbora koji su historijskog karaktera.

„Već sad je jasno da će naš Šefik Džaferović biti novi bošnjački član Predsjendništva Bosne i Hercegovine. Ovo je 51 sastanak sa narodom. Naš narod je dao krila našoj stranci i garantujemo da će SDA u oktobru biti najjača i u državi i u Brčkom”, kazao je Kadrić.

[Ustupljeno Otisku]

Skup u Dizdaruši

SDA je 21. septembra upriličila skup i u Dizdaruši gdje su predstavljeni kandidati za nadolazeće Izbore, a sala Mjesne zajednice bila je premala da primi sve zainteresirane građane.

[Ustupljeno Otisku]

Meraje uz SDA

Kandidati Stranke demokratske akcije su se u četvrtak 27. septembra predstavili u MO SDA Meraje gdje se okupilo oko 200 građana kako bi čuli predizborne poruke.

[Ustupljeno Otisku]

Maoča tradicionalno pokazala Snagu naroda

Sinoć je održan predizborni skup u Maoči gdje se okupilo nekoliko stotina građana kojima su se obratili dr Devla Baraković, kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine i Senad Osmanović, kandidat za zastupnika Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, te predsjednik SDA u Brčkom Esed Kadrić.

[Ustupljeno Otisku]

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

fifty six − fifty two =