Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko obilježava Dan škole

Obilježavanje počinje u ponedjeljak, a završava se u srijedu. U obraćanju medijima, organizatori iznose plan i program ove manifestacije.

Foto: Otisak.ba / Arhiva

Novinarka: Azra Bijedić

JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko sljedeće sedmice obilježava Dan škole.

Obilježavanje počinje u ponedjeljak, a završava se u srijedu. U obraćanju medijima, organizatori iznose plan i program ove manifestacije.

U ponedjeljak 15.04., od 12:15 školske sekcije Volontiraj-kreditiraj i Ekološka sekcija će imati prezentacije u atriju škole.

Od 17:30 u Domu kulture će biti upriličena promocija zbornika učeničkih radova „Trag… iz školskih klupa“, te odigrana predstava po tekstu Teodore Vuković „Kućni savjet“.

Utorak, 16.04., će proći u sportskom duhu, pa tako od 08:00 časova u sportskoj sali će se igrati stoni tenis (M/Ž), a od 10:00 fudbal (M).

U srijedu, 17.04., će u školskim prostorijama u periodu od 08:00-11:00 časova biti organizovan Njemački kutak, a od 9:30 Međuškolsko takmičenje u spelovanju engleskog jezika.

Od 09:00 u školskim prostorijama će biti upriličene aktivnosti koje se tiču latinskog jezika.

U 10:00 u galeriji škole će se izvršiti dodjela pohvala učenicima za posebna dostignuća, u sportskoj sali će se igrati fudbal (Ž), a u drugim prostorijama škole igrat će se Counter Strike.

Od 11:00 će biti objašnjena savremena upotreba mitoloških pojava, također u školskim prostorijama.

Za kraj će u Domu kulture biti organizovana Školska priredba, sa početkom u 11:30 časova.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

5 + five =