Fotogalerija: Apel za pomoć porodici Maksimović sa Porebrica

Otisak, zajedno sa Udruženjem građana “Halali prijatelju moj”, danas je obišao zapaljenu kuću majke četvero djece Pelke Maksimović na Porebricama.

[Otisak.ba]

Udruženje građana “Halali prijatelju moj” iz Brčkog apelira na sve ljude dobre volje da se osposobi kuća za život porodice Maksimović sa Porebrica kod Brčkog, te da se djeci Pelke kupi pribor, jer u septembru kreće nova školska godina.

Otisak, zajedno sa Udruženjem građana “Halali prijatelju moj”, danas je obišao zapaljenu kuću majke četvero djece Pelke Maksimović na Porebricama.

Kako je rečeno Otisku, muž Pelke prvo je zapalio sobu od djevojčice, poslije je otišao do komšije i zapalio kuću, a zatim je zapalio i bratovu kuću. Policija je izvršila uviđaj i privela muža, koji je imao 2 promila alkohola u krvi, i priznao je krivicu.

Humanitarci im donose namještaj, odjeću, obuću, tepihe i ostale stvari.

Dosadašnji rad Udruženja

Selim Hibeljić, predsjednik Udruženja građana “Halali prijatelju moj”, počeo je da pomaže ljudima od 2013. godine. Sa svojim prijateljima i ostalim humanitarcima napravio je nekoliko kuća. Podršku mu daju mnogi ljudi (vlasnici firma i građani) koji su pomagali i prije nego što je Udruženje formirano.

Selim je čovjek koji, kako kaže, nema ni šporet na drva niti na struju, niti sećije, niti drva, niti ćumura. Sve je halalio i poručuje: “Kome još šta treba, nek nosi”.

Trenutno prave kuću porodici Ibrahimović u Rašljanima, prave “halal kuću” u Gluhakovcu za dvije porodice, popravljaju kuću Muratbegovićima u Rahiću. Prva kuća iznova je napravljena u Rašljanima za 20 dana sa svim novim stvarima u njoj, ističe Hibeljić.

Uskoro Udruženje planira obići oboljelog Mitra iz Brezovog Polja, jer su čuli da mu je kuća skoro srušena, da je Mitar bolestan, i da su mu majka i sestra također bolesni.

Fotoreporter: Kenan Ibrišimović

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eighty four ÷ twenty eight =