FIPA predstavlja bh. projekte na privrednom skupu u Milanu

Na skupu učestvuje više od 2.000 kompanija iz Italije, Njemačke, jugoistočne Europe i sjeverne Afrike.

Foto: FIPA

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić, sa suradnicima, učestvuje u Milanu na  privrednom skupu Confindustria Connext – prvom nacionalnom događaju industrijskog partnerstva u organizaciji Udruženja poslodavaca Italije.

Na skupu učestvuje više od 2.000 kompanija iz Italije, Njemačke, jugoistočne Europe i sjeverne Afrike.

Cilj Connexta je umrežavanje i povezivanje privrednika iz cijelog svijeta s ciljem uspostave investicijske i trgovinske suradnje. Kompanije posluju u različitim sektorima, od metaloprerade, autoindustrije, proizvodnje hrane i pića, energetike, okoliša, turizma i ugostititeljstva, proizvodnje namještaja do elektronike.

Direktor Milinić je održao niz sastanaka s predstavnicima kompanija prvenstveno iz Italije i Njemačke kojima su predstavljenje investicijske mogućnosti BiH.

Određeni broj kompanija je iskazao interes za poslovanjem u BiH s obzirom na profitabilne mogućnosti investiranja u odnosu na zemlje EU.

Dogovoren je dolazak nekoliko kompanija kako bi se upoznali s potencijalima i posjetili moguće investicijske lokacije.

FIPA je   imala izložbeni štand zajedno s Privrednom komorom FBiH i bh. privrednim društvima na kojima je distribuiran promotivni materijal o mogućnostima ulaganja, saopćeno je iz FIPA-e.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eighty eight ÷ eleven =