Evropski univerzitet: Predstavljena knjiga Nedeljka Stankovića ‘Međunarodno krivično pravo’

  Knjigu su recenzirali i ocijenili međunarodno priznati stručnjaci akademik prof. dr Branko Vučković i akademik prof. dr Vesna Vučković.

  [Ustupljeno Otisku]

  Na Evropskom univerzitetu Brčko distrikt predstavljen je još jedan udžbenik kao naučno stvaralaštvo naših nastavnika – knjiga autora akademika prof. Nedeljka Stankovića „Međunarodno krivično pravo”, saopćeno je iz ove visokoškolske ustanove.

  Knjigu su recenzirali i ocijenili međunarodno priznati stručnjaci akademik prof. dr Branko Vučković i akademik prof. dr Vesna Vučković. Donosimo izvod iz Recenzije:

  • Knjiga „Međunarodno krivično pravo“ predstavlja cjelovit i u metodološkom smislu na visokom nivou razvijen sistem Međunarodnog krivičnog prava. Ova knjiga zaslužuje sve epitete rijetkog djela, koje privlači pažnju, ne samo pravnika, već šire čitalačke publike. Posao na izradi ove knjige nije bio nimalo lagan. Naprotiv, bio je veoma zahtjevan. Međunarodnim krivičnim pravom, štite se osnovne vrijednosti čovječanstva. Njegov pojam još uvijek nije jasno određen. Zato je dodatni značaj ove knjige što je u njoj ukazano na načine adekvatne primjene normiranih rješenja. U protivnom, bilo bi riječi samo o dekoru, bez upotrebne vrijednosti.

  Međutim, to se isključuje, jer autor spada u red eminentnih stručnjaka u oblasti krivičnog prava i međunarodnog krivičnog prava. To potvrđuje njegov dosadašnji rad u kojem je objavio veliki broj knjiga, udžbenika i monografija iz oblasti krivičnopravne nauke. Ovim radom zaokružio je dosadašnji predani naučni rad i djelovanje.

  Rad je prilagođen nastavnom planu i programu, ali i više od toga.

  Činom objavljivanja ova knjiga će postati i više nego korisna –nezaobilazna literatura svima kojima je namijenjena, ne samo studentima, sudijama, tužiocima, advokatima, svima koji se bave krivičnopravnom naukom, već i široj čitalačkoj publici.

  Možemo zaključiti – pravna književnost bogatija je za još jedno izuzetno djelo.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ nine = one