Evropski univerzitet na Sajmu visokog obrazovanja u Tuzli

Foto: evropskiuniverzitet-brcko.com

U Tuzli je 27. i 28. aprila, pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, svečano otvoren i održan drugi Sajam visokog obrazovanja, na kojem je predstavljen veliki broj visokoškolskih ustanova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Evropski univerzitet „Kallos” Tuzla i Evropski univerzitet Brčko distrikt učesnici su Sajma i predstavili su svoje fakultete i studijske programe.

Posebnu pažnju privukao je novoosnovani Medicinski fakultet na Evropskom univerzitetu „Kallos” u Tuzli.

Ova dva univerziteta predstavili su prof. dr Esed Karić, dekan Pedagoškog fakulteta, i doc. dr Izet Banda, dekan Ekonomskog fakulteta.

Osim izlagačkog dijela, na Sajmu je upriličen i okrugli sto na temu Visoko obrazovanje i zapošljavanje, na kojem su učestvovali referentni stručnjaci iz organizacija i institucija iz oblasti visokog obrazovanja u BiH.

Predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma Zlatko Alidžanović istakao je da je cilj ovog sajma povezivanje dviju interesnih grupa, s jedne strane promocija visokoškolskih ustanova iz BiH i regije, s druge armije mladih ljudi koji traže odgovor šta i kako studirati.

Naveo je da je na ovom sajmu učestvovalo 27 visokoškolskih ustanova, fakulteta i univerziteta, što predstavlja veći broj učesnika u odnosu na sajam održan prošle godine.

Učesnike Sajma pozdravio je i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona mr. Zlatan Muratović.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

four + 6 =