Evropska noć istraživača po drugi put u Brčkom

Piše: Omladinska organizacija Mali princ

Omladinska organizacija Mali princ i Poliglota Institut će i ove godine biti domaćin Evropske noći istraživača, koja se po drugi put održava u Brčkom. Cilj ove manifestacije je promocija nauke i istraživačkog rada među djecom i mladima, te poticanje mladih da se bave naukom i tehnologijom.

Ove godine Evropska noć istraživača će se održati u petak, 27.09.2019. a okupit će predavače, istraživače, profesore i studente iz cijele BiH i regiona, a program će obuhvatati prezentacije naučnih i istraživačkih radova, kvizove, takmičenje učenika srednjih škola, radionice, stručna predavanja, naučne eksperimente, te promocija nauke kod djece i mladih.

Realizacijom ovog projekta želimo stvoriti platformu za nove ideje, realizaciju naučnih projekata, istraživanju i približiti prvenstveno djeci i mladima nauku, kroz inovativan i zabavan način, te smo zbog toga odlučili najveći dio programa posvetiti naučnim radovima učenika osnovnih i srednjih škola.

I ovogodišnja manifestacija će biti realizovana pod sloganom “Let’s STEAM! Stvarajmo nove prilike” je kako proslavljamo kreativnu stranu nauke, kao i sam kreativni proces naučnog dostignuća. STEAM je slogan za nauku, tehnologiju, preduzentištvo, umjetnost i matematiku (Science, Technology, Entrepreneurship, Arts, Mathematics.

U toku su završne pripreme ovogodišnje manifestacije, koja će grad Brčko uvrstiti (ponovo) u veliku evropsku porodicu gradova koji želi mladim ljudima dati priliku da pokažu svoje znanje i vještine, te stvoriti platformu za njihovo napredovanje.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

÷ one = three