Edin Zaimović: Smanjuje se intenzitet rasta Save

Istakao je da su zabilježeni problemi u slivovima rijeke Tinje, u Drenavi, te da je to problem koji se ponavlja i da će nadležni pokušati iznaći trajno rješenje za ovo područje.

Foto: Vlada BDBiH

Novinar: Adis Mujdanović

Šef Odjela za javnu sigurnost Edin Zaimović informirao je danas Vladu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, prije početka vanredne sjednice, o stanju na terenu kada su u pitanju obilnije padavine koje su zadesile ovu lokalnu zajednicu i cijelu državu, saopćeno je iz ove insitucije.

Zaimović je naglasio da je stanje danas mnogo bolje i da su prognoze optimističnije nego jučer.

„Smanjuje se intenzitet rasta rijeke Save. U posljednjih pet-šest sati imamo rast od po tri-četiri cm po satu, a jučer je taj rast bio i po 15 cm. Procjena je da će naša lokalna zajednica proći bez većih šteta”, dodao je on.

Istakao je da su zabilježeni problemi u slivovima rijeke Tinje, u Drenavi, te da je to problem koji se ponavlja i da će nadležni pokušati iznaći trajno rješenje za ovo područje.

„Manje štete napravile su u gornjim tokovima i rijeke Zovičica i Brka. To su bujične rijeke koje naprave štetu u roku od dva do tri sata kada imamo veće padavine, a većina šteta je na putnoj infrastrukturi. Imamo i dva problema na potezu zaobilaznice, u Pljoštarama i Begovači, gdje su se javile poplave koje ranije nisu zabilježene. Kada sagledamo šta je pruzrokovalo problem tražit ćemo rješenja da ih otklonimo”, zaključio je Zaimović.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− four = one