Dan žalosti u Brčko distriktu i Bosni i Hercegovini

Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama institucija.

Zastave BiH na pola koplja [Arhiva]

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH donio je Odluku o proglašenju 11. jula 2017. godine Danom žalosti u Brčko distriktu BiH, povodom stradanja u Srebrenici i kolektivnog ukopa posmrtnih ostataka, saopćeno je jučer iz Sektora za informiranje Kabineta gradonačelnika.

Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade i institucija Brčko distrikta BiH.

Medijske kuće na teritoriji Brčko distrikta BiH i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija, prema ovoj odluci, dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sjednici prošli četvrtak donijelo je Odluku o proglašenju 11. jula Danom žalosti u Bosni i Hercegovini.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

twenty one ÷ = three