Dan otvorenih vrata u Muzičkoj školi Brčko

  Bit će ovo prilika da, kroz koncertne aktivnosti učenika i prezentaciju odsjeka od strane profesora Muzičke škole, roditelji i učenici budu upoznati sa radom pojedinih odsjeka, ali i načinom upisa u ovu obrazovnu ustanovu.

  Foto: Muzička škola Brčko

  Novinar: Adis Mujdanović

  Nastavničko vijeće i menadžment Osnovne muzičke škole Brčko odlučili su da za sve zainteresirane roditelje i učenike organiziraju „Dan otvorenih vrata“, koji je zakazan za 21. maj sa početkom u 13 sati, u velikoj sali Škole.

  Bit će ovo prilika da, kroz koncertne aktivnosti učenika i prezentaciju odsjeka od strane profesora Muzičke škole, roditelji i učenici budu upoznati sa radom pojedinih odsjeka, ali i načinom upisa u ovu obrazovnu ustanovu.

  Javni oglas za prijem učenika u Osnovnu muzičku školu bit će objavljen 20. maja, a postavit će se na oglasnu ploču i vrata Škole.

  “Pozivamo na dolazak sve zaniteresovane učenike mlađih razreda prvih, drugih i trećih koji su zainteresovani da sviraju neki instrument ili da pohađaju pripremno odjeljenje, ali koristimo priliku da pozovemo i starije učenika uzrasta od 13 do 18 godina koji bi izučavali solo pjevanje, da nam se pridruže, uživaju u koncertu i predavanjima cijenjenih profesora naše škole”, naveli su iz Škole.

  Obogaćuje kulturni život Brčkog već skoro 69 godina

  Juna 11. 1950. godine osnovana je Osnovna muzička škola Brčko koja traje i obogaćuje kulturni život u Brčkom već skoro 69 godina.

  Muzičke škola Brčko uspješno je iznjedrila brojne umjetnike koji su daljim nastavkom školovanja postali eminentni predavači, instrumentalisti u regiji i svijetu.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy one − seventy =