Damir Bulčević: Inspektorat provodi akciju ‘Manje ambrozije’

On je dodao da Brčko distrikt BiH nažalost nema svoj zakon o ambroziji te će iskustva s terena i zaključci inspektora biti proslijeđeni nadležnim institucijama kako bi se mogli koristiti pri izradi nacrta ovog zakonskog akta, što će pomoći da se ubuduće ovaj problem rješava sistemski.

[Ustupljeno Otisku]

Šef Inspektorata Brčko distrikta BiH Damir Bulčević danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio pojačane aktivnosti inspektora u narednom periodu u sklopu akcije pod nazivom „Manje ambrozije“.

„Inspektori Odsjeka zaštite zdravlja i životne sredine će u narednom periodu provoditi pojačane kontrole javnih i privatnih površina na kojima je primjetan rast ove alergene biljke te preduzimati daljnje aktivnosti u sklopu svojih zakonskih ovlaštenja“, kazao je Bulčević.

On je dodao da Brčko distrikt BiH nažalost nema svoj zakon o ambroziji te će iskustva s terena i zaključci inspektora biti proslijeđeni nadležnim institucijama kako bi se mogli koristiti pri izradi nacrta ovog zakonskog akta, što će pomoći da se ubuduće ovaj problem rješava sistemski, prenosi se u saopćenju iz Kabineta gradonačelnika.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

÷ 1 = two