Čvrsnica i dalje gori

U slučaju povoljnijih vremenskih prilika letjelice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine ponovo će biti aktivirane.

Još uvijek gori na Podveležju, blizu entitetskih linija, dok gašenje otežavaju minska polja [Fena]

Požar koji već danima gori na Čvrsnici, u bh. općini Jablanica, tokom noći se intezivirao, ali brojni vatrogasci i pripadnici Civilne zaštite u petak nastavljaju planirane aktivnosti.

Prema riječima Omera Nezirića iz jablaničke Civilne zaštite, sada je cijela planina pod dimom i teško je vidjeti kako je pravo stanje.

“Jutro je prigušilo vatru, mislim da sada nema otvorene vatre, ali je dan vedar, temperature će biti više i očekivati je novo aktiviranje”, kazao je Nezirić.

Prema njegovim riječima, brojni vatrogasci su noć proveli na planini, u dva uspostavljena kampa, i u petak nastavljaju akcije odvajanja požara od dijela planine koji nije bio zahvaćen i same akcije gašenja.

U slučaju povoljnijih vremenskih prilika, letjelice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine ponovo će biti aktivirani.

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, ocijenio je da je stanje u petak ujutro znatno bolje, a da će tokom dana probati ući dublje u planinu.

Očekuju, kazao je, podršku helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar kažu da u petak ujutro imaju dva aktivna požara na ovom području.

Još uvijek gori na Podveležju, lokalitet Ravnica i Kamene, blizu entitetskih linija, dok gašenje otežavaju minska polja.

Pojavio se požar i na Gubavici, gde je upućena ekipa vatrogasaca na gašenje.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

forty two ÷ seven =