RADIVOJE LUČIĆ OSUĐEN ZA ŠVERC DROGE, ODUZETOMU 7.100 MARAKA

E-mail Ispis PDF
presuda1-n copyPresudom Suda BiH, Nikšićanin Radivoje Lučić (43) osuđen je na pet godina zatvora za šverc droge. Proglašen je krivim nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivice. Prema presudi, on je od novembra 2014. do aprila 2015. godine na području BiH i Crne Gore organizovao kriminalnu grupu.

"Oglašen je krivim da je organizovao neovlaštenu međunarodnu kupovinu i prodaju, nuđenje na prodaju, prenos, prevoz, držanje, posredovanje u daljoj međunarodnoj prodaji, uvoz i izvoz, slanje i isporuku marihuane, hašiša i heroina iz Crne Gore u BiH", saopćeno je iz Suda BiH.

Vrijeme koje je Lučić proveo u pritvoru biće uračunato u izrečenu kaznu zatvora. Od njega je oduzeta suma pribavljena krivičnim djelom, u visini od 7.100 eura.

"Optuženi je obavezan da plati troškove krivičnog postupka, čiju će visinu Sud odrediti posebnim rješenjem nakon pribavljanja potrebnih podataka", naveli su iz Suda BiH.

Sud je, takođe, donio rješenje kojim je Lučiću produžen pritvor, a koji može trajati do upućiva-nja na izdržavanje kazne zatvora ili do nove odluke Suda BiH. Podsjetimo, iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je sporazumnim priznanjem krivice optuženi u cijelosti priznao odgovornost za počinjeno krivično djelo te se odrekao prava na suđenje.

"Odrekao se i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH, te se obavezao i na plaćanje troškova koji su proizašli iz ovog krivičnog postupka", saopšteno je prije mjesec iz Tužilaštva BiH. Podsjetimo, Lučić je uhvaćen pretprošle godine zajedno s Draganom Jovovićem, a koji je već, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, osuđen na godinu zatvora.

Oni su, kako su mediji objavili, na području Gacka dogovorili kupoprodaju 300 grama heroina za 6.300 evra s izvjesnim Zokom i Mladenom. Po medijskim napisima, kada su se našli na lo-kalitetu Gacka, Jovović je u providnoj plastičnoj kesi donio 255 grama heroina, nakon čega su ga pripadnici MUP-a RS uhvatili, kao i Lučića.

 

 

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

 

Podijeli

UPOZORENJE: komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište web portala www.otisak.ba
konnak2016
  • 1
  • 2
  • 3
DODIK OPTUŽUJE IZETBEGOVIĆA ZA TOTALNU KRIZU U BiH

DODIK OPTUŽUJE IZETBEGOVIĆA ZA TOTALNU KRIZU U BiH

Predsjednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da će "potez bošnjačkih lidera dovesti Bos...

VANREDNA SJEDNICA PIC-A: AMBASADORI ZABRINUTI STANJEM U BiH

VANREDNA SJEDNICA PIC-A: AMBASADORI ZABRINUTI STANJEM U BiH

Na vanrednoj sjednici Vijeća za implementaciju mira (PIC) ambasadori su izrazili zabrinutost zbog novonastala ...

IZETBEGOVIĆ: NE ODUSTAJEM OD ISTINE

IZETBEGOVIĆ: NE ODUSTAJEM OD ISTINE

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je, nakon što je napustio sastanak s Mladeno...

+ Copyright (c) 2013 Otisak d.o.o. pridržava sva prava.