Brojne aktivnosti u okviru obilježavanja Dana Poljoprivredne i medicinske škole Brčko

  Dan Škole je sutra, ali tokom cijele ove sedmice organiziraju se razne aktivnosti koje imaju za cilj promociju smjerova.

  (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

  Novinar: Adis Mujdanović

  Nastavnici i učenici organizirali su danas brojne aktivnosti u okviru obilježavanja Dana Poljoprivredne i medicinske škole Brčko.

  Dan Škole je sutra, ali tokom cijele ove sedmice organiziraju se razne aktivnosti koje imaju za cilj promociju smjerova.

  – Juče smo promovisali šampone, a danas sapune i eterična ulja od brčanske manufakture Bio Remix. A to sve se uklapa u plan i program, obzirom da učenici četvrtog razreda imaju kozmetologiju kao teoretski predmet – kazala je u izjavi za Otisak.ba nastavnica farmaceutske grupe predmeta Emina Gobeljić Behlulović.

  Ona smatra da su ovi sapuni jako kvalitetni i ljekoviti, te da se mogu koristiti u farmaceutske i medicinske svrhe.

  – Mogu pomoći ljudima što prvenstveno i jeste cilj i drugo što sam lično sigurna u njihov kvalitet i u ono što oni nude, na koji način se proizvode i koje aktivne komponente koriste i sve ostalo. I još jedan od razloga jeste što je to firma koja posluje u našem gradu i smatram da trebamo prvenstveno podržati jedni druge tu iz okoline – izjavila je.

  U prezentaciji ovih proizvoda aktivno učešće uzela su tri učenika, a slušalo ju je oko 100. Bilo je govora o sastavu i načinu djelovanja aktivnih biljaka koje su aktivne komponente svih tih sapuna i ostalih proizvoda.

  Emina Gobeljić Behlulović (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

  – Bio Remix je jedina firma u Evropi koja posjeduje halal certifikat za sve svoje proizvode. Svi sastojci su potpuno prirodni i jestivi, a u svakom proizvodu se nalazi i koloidno srebro (srebrna voda), što je najjači prirodni antibiotik na svijetu – naglasila je Gobeljić Behlulović.

  Aktivnost medicinskih tehničara

  Učenici smjera Medicinski tehničar danas su upriličili video i praktični prikaz kardiopulmonalne reanimacije, kao i postavljanja trougle marame kod imobilizacije, vaganja i određivanja procenta minerala u kostima.

  Učenici trećeg razreda su prezentirali značaj KPR-a, bočni koma položaj i njegov značaj, kako zaustaviti krvarenje, na koji način prići pacijentu.

  – Učenici se snalaze dobro. Prvo to sve pokažu, a onda sa dobrovoljcima to na praktičan način pokazuju i drugima, što je najbolji način da učenik učeniku pokazuje – navela je Vera Lalić koja predaje praktičnu nastavu.

  Vera Lalić (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

  Učenici Poljoprivredne i medicinske škole obilježili su i Međunarodni dan osoba sa Downovim sindromom. Fotogalerija ovdje.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ two = three