More

  Brka: Žalbe stanovnika na vodosnabdijevanje

  Navode kako preživljavaju bez vode na 40 stepeni Celzijusa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Stanovnici mjesne zajednice Brka žale se na vodosnabdijevanje, navodeći kako preživljavaju bez vode na 40 stepeni Celzijusa.

  “Naime, već skoro mjesec dana pod svakodnevnim smo isključenjima vode od strane privatnog preduzeća ‘Vodovod’ Palanka, a pripojeni smo na vodovodni sistem Javnog preduzeća [JP] ‘Komunalno Brčko’, kojem uredno plaćamo račune. Jedinstven primjer u svijetu. Svako jutro u ‘Infocomu’ [plaćenom oglasu JP Komunalno koji se emituje na Radiju Brčko] možete čuti da je snadbijavanje vodom uredno, a nakon što pozovete operatere JP, oni će vas ubjeđivati ‘kako nemaju informaciju da nema vode’ i ‘da će proslijediti vaš prigovor'”, kazao je Otisku Samir Tursunović.

  Iz JP “Komunalno Brčko” Otisku su odgovorili:

  “U toku mjeseca juna, zbog smanjene izdašnosti bunara u Islamovcu, izveli smo radove na povećanju kapaciteta ovog značajnog vodnog objekta, koji sa protokom od više od 40 l/s, vodom snabdijeva naselja Štrepci, Palanka, Brka, Boće, Boderište, Gornji i Donji Zovik i Šatoroviće.

  S obzirom na to da je visoka dnevna temperatura evidentirana od početka i ovog ljeta, sva tri bunara na izvorištu Islamovac rade bez prekida, te je upravo cilj navedenih radova bio da se obezbijedi stabilno vodosnabdijevanje.

  Tačno je da je dolazilo do povremenih prekida u isporuci vode i pada pritiska u naselju Brka, ali i u ostalim naseljima direktno vezanim za rezervoar Štrepci, o čemu su nas kupci obavještavali putem besplatne info linije 0800 505 07, ali se radilo o povremenim prekidima na koje smo blagovremeno reagovali i koji nisu uzrokovali duže prekide u isporuci vode kupcima.

  Do povremenih prekida u isporuci vode u lokalnim vodovodima dolazilo je i zbog remonta čvornih trafostanica, jer prekid u isporuci električne energije direktno utiče i na zastoj rada pumpi, nakon čega je potrebno ozračiti vodovodnu mrežu do ponovne uspostave redovnog snabdijevanja vodom.

  I pored toga, bunari imaju ograničen kapacitet i izdašnost, te se i ovom prilikom pozivaju građani da štede vodu, da ne zalivaju bašte, kao i da ne pune bazene, jer je voda potrebna i ostalim građanima za najosnovnije životne potrebe.

  Takođe, upozoravamo građane da samostalno ne odvrću ili zavrću ventile na mreži, jer je to nezakonito, ugrožava kontinuitet snabdijevanja i podliježe sankcijama, a građane koji imaju ovakva saznanja, pozivamo da takve radnje prijave nadležnim organima.

  Naši zaposlenici su svojim maksimalnim angažovanjem uspjeli da obezbijede redovno snabdijevanje vodom u gradskom i seoskim područjima, bez restrikcija u isporuci vodom.”

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  1 KOMENTAR

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × eight = 64