DIREKCIJA ZA FINANSIJE: BUDŽET BRČKO DISTRIKTA DO 1. MAJA

E-mail Ispis PDF
DSC 0841Vlada Brčko distrikta BiH danas je održala drugu redovnu sjednicu na kojoj je razmatran Dokument okvirnog budžeta Brčko distrikta BiH 2017-2019. godine.

Nakon diskusije članova Vlade i predstavnika Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH kao izvjestioca o ovoj tački dnevnoga reda, donesen je zaključak da se novoizabrani članovi Vlade do konca ovog sedmice detaljnije upoznaju sa zahtjevima odjela, te da tokom naredne sedmice izvrše dodatne konsultacije s predstavnicima Direkcije za finansije.

„Rukovodioci organa uprave zatekli su budžetske zahtjeve svojih prethodnika, te smo stoga danas povukli ovaj dokument s dnevnog reda kako bi bile izvršene dodatne konsultacije i on u što skorijem roku usvojen s krajnjim ciljem donošenja budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu", istakao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Prema prognozama Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH, budžet za 2017. godinu trebao bi biti usvojen do 1. maja.

„Smatram da bi za ovu lokalnu zajednicu bilo najbolje da se ovaj finansijski dokument usvoji do 31. marta i mi ćemo raditi u punom kapacitetu da sve obaveze završimo u što kraćem roku, s obzirom na ranija iskustva i manjkavosti odluke o privremenom finansiranju odjeljenja i institucija koja je trenutno na snazi i veoma malo prostora za planske aktivnosti", dodao je gradonačelnik Milić.

Imenovanja, zaključci, davanje suglasnosti

Članovi Vlade Brčko distrikta BiH usvojili su niz odluka kojima su imenovali predstavnike Brčko distrikta BiH u radne grupe, upravne odbore i komisije.

Riječ je o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH u: Upravni odbor za projekt „Izgradnja kapaciteta Vladinih institucija za učešće u političkom dijalogu s civilnim društvom - faza III."; Zajednički odbor za primjenu Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade države Katar o reguliranju zapošljavanja državljana BiH u državi Katar; Radnu grupu na državnom nivou za izradu sporazuma o održavanju mostova na državnoj granici između BiH i Republike Srbije; Međudržavnu komisiju za praćenje provođenja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije o zapošljavanju državljana BiH u Republici Sloveniji; Radnu grupu za izradu dokumenta strateškog tipa za oblast mladih u BiH, te Radnu grupu za koordinaciju aktivnosti u BiH u oblasti cyber-sigurnosti.

Usvojen je i Zaključak na Nacrt memoranduma o suradnji u oblasti mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva socijalne politike i mladih Republike Hrvatske, na prijedlog Odjela za stručne i administrativne poslove, kao i Zaključak o davanju suglasnosti za zaključenje Sporazuma o suradnji u području zaštite bilja i biljnog karantena između Vlade Islamske Republike Iran i Vijeća ministara BiH, te Smjernice za izradu odluke o budžetskom finansiranju i sufinansiranju programa i projekata udruženja građana i fondacija Brčko distrikta BiH.

Na prijedlog Odjela za javne poslove, usvojene su sljedeće tačke dnevnoga reda:

- Prijedlog zaključka u vezi s Nacrtom temelja za pristupanje BiH Međunarodnoj konvenciji o mjerenju tonaže brodova iz 1969. godine,
- Prijedlog zaključka u vezi s Nacrtom temelja za pristupanje BiH Međunarodnoj konvenciji o teretnim linijama i
- Prijedlog zaključka u vezi s Nacrtom temelja za pristupanje BiH Konvenciji o međunarodnim pravilima za sprječavanje sudara na moru.

Također, Vlada je usvojila odluke o davanju suglasnosti za angažiranje dva izvršioca za obavljanje privremenih i povremenih poslova u Odjelu za stručne i administrativne poslove, te dvanaest izvršioca u Odjelu za evropske integracije.

Izvor: Otisak.ba
Foto: Otisak.ba - Ustupljeno


Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  

Podijeli

UPOZORENJE: komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište web portala www.otisak.ba
konnak2016
  • 1
  • 2
  • 3
BRČKO: ŠIŠANJE KOJE ŽIVOT ZNAČI

BRČKO: ŠIŠANJE KOJE ŽIVOT ZNAČI

Humanost na djelu proteklih mjeseci pokazali su učenici JU Poljoprivredna i medicinska škola u Brčkom, smjer f...

MEKTIĆ: NE MOGU BITI SRETAN AKO PORED MENE NIJE SRETAN BOŠNJAK

MEKTIĆ: NE MOGU BITI SRETAN AKO PORED MENE NIJE SRETAN BOŠNJAK

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, u razgovoru za N1 kazao je da je spreman da se politič...

BEOGRAD: VJERNICI KLANJALI DŽUMU ISPRED PORUŠENOG OBJEKTA

BEOGRAD: VJERNICI KLANJALI DŽUMU ISPRED PORUŠENOG OBJEKTA

Više stotina ljudi sa djecom danas je klanjalo džumu ispred porušenog objekta Islamske zajednice Srbije u Zemu...

+ Copyright (c) 2013 Otisak d.o.o. pridržava sva prava.