BRČKO: NA SNAGU STUPA NOVI CJENOVNIK PARKING USLUGA SA DRASTIČNO NIŽIM CIJENAMA

E-mail Ispis PDF
15967268 1047249975420553_324942488_oSkupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je na nastavku 3. redovne sjednice dala saglasnost na Prijedlog odluke o usvajanju novog cjenovnika usluga parkiranja na području ove lokalne zajadnice, koji je izradilo nadležno Javno preduzeće "Putevi Brčko".

Piše: Adis MUJDANOVIĆ

Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je na nastavku 3. redovne sjednice dala saglasnost na Prijedlog odluke o usvajanju novog cjenovnika usluga parkiranja na području ove lokalne zajadnice, koji je izradilo nadležno Javno preduzeće "Putevi Brčko".

Novi cjenovnik, koji je prihvaćen jednoglasno, ponudit će drastično niže cijene parkiranja korisnicima.

Vršilac dužnosti direktora JP "Putevi Brčko" Miroslav Miškić kazao je u izjavi medijima da cjenovnik na snagu stupa nakon objave u Službenom glasniku Brčko distrikta BiH, a ovo preduzeće će, po njegovim riječima, isti poslati sutra na objavu.

Drastično niže cijene

Cijene usluga parkiranja, koje su već najavljivane, najviše će obradovati stanare. Godišnja cijena od 800 konvertibilnih maraka (KM) u prvoj zoni sada će iznositi 100 KM, u drugoj zoni cijena će sa 400 "pasti" na 50 KM, a u trećoj zoni sa 200 na 25 KM.

I korisnici koji dolaze izvan zona stanovanja u Brčkom također će osjetiti drastične pogodnosti. Mjesečna parking usluga za ove korisnike u prvoj zoni će iznositi 30, u drugoj 20, a u trećoj 10 KM.

"Stanari će trebati donijeti potvrdu o prebivalištu na toj adresi, eventualno i potvrdu o vlasništvu ili kopiju saobraćajne dozvole. Što se tiče 'posjetilaca', zaposleni u prvoj zoni će morati donijeti potvrdu od poslodavca da tu rade i onda će ostvariti pravo na cijenu od 30 KM... Svi ostali koji nemaju potvrdu od poslodavca da su tu zaposleni, plaćaće po standardnom cjenovniku - marka po satu, odnosno četiri marke po danu", naveo je Miškić.

Implementacija od 1. marta

On je rekao da će Preduzeću trebati određeno vrijeme da sve to pripremi, te da je namjera da implementacija novog cjenovnika krene od 1. marta.

Korisnici parkinga izvan grada mogli bi "uživati" povoljnije cijene već nakon objave cjenovnika u Službenom glasniku, najavio je prvi čovjek JP "Putevi Brčko".

Pored novog cjenovnika, Skupština je razmatrala još pet tačaka dnevnog reda vezanih za ovo preduzeće, koje su jednoglasno usvojene.

Jedna od njih bio je poslovni plan za 2017. godinu, za koji Miškić kaže da je jedan od najboljih koji je mogao biti ponuđen Skupštini, koja je, podsjećamo, osnivač ovog javnog preduzeća.

Ovime je Skupština "iscrpila" dnevni red 3. redovne sjednice.

Izvor: Otisak.ba
Foto: Otisak.ba


Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  

Podijeli

UPOZORENJE: komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište web portala www.otisak.ba
konnak2016
  • 1
  • 2
  • 3
DODIK OPTUŽUJE IZETBEGOVIĆA ZA TOTALNU KRIZU U BiH

DODIK OPTUŽUJE IZETBEGOVIĆA ZA TOTALNU KRIZU U BiH

Predsjednik bh. entiteta Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da će "potez bošnjačkih lidera dovesti Bos...

VANREDNA SJEDNICA PIC-A: AMBASADORI ZABRINUTI STANJEM U BiH

VANREDNA SJEDNICA PIC-A: AMBASADORI ZABRINUTI STANJEM U BiH

Na vanrednoj sjednici Vijeća za implementaciju mira (PIC) ambasadori su izrazili zabrinutost zbog novonastala ...

IZETBEGOVIĆ: NE ODUSTAJEM OD ISTINE

IZETBEGOVIĆ: NE ODUSTAJEM OD ISTINE

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je, nakon što je napustio sastanak s Mladeno...

+ Copyright (c) 2013 Otisak d.o.o. pridržava sva prava.