BRČKO: NA SNAGU STUPA NOVI CJENOVNIK PARKING USLUGA SA DRASTIČNO NIŽIM CIJENAMA

E-mail Ispis PDF
15967268 1047249975420553_324942488_oSkupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je na nastavku 3. redovne sjednice dala saglasnost na Prijedlog odluke o usvajanju novog cjenovnika usluga parkiranja na području ove lokalne zajadnice, koji je izradilo nadležno Javno preduzeće "Putevi Brčko".

Piše: Adis MUJDANOVIĆ

Skupština Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je na nastavku 3. redovne sjednice dala saglasnost na Prijedlog odluke o usvajanju novog cjenovnika usluga parkiranja na području ove lokalne zajadnice, koji je izradilo nadležno Javno preduzeće "Putevi Brčko".

Novi cjenovnik, koji je prihvaćen jednoglasno, ponudit će drastično niže cijene parkiranja korisnicima.

Vršilac dužnosti direktora JP "Putevi Brčko" Miroslav Miškić kazao je u izjavi medijima da cjenovnik na snagu stupa nakon objave u Službenom glasniku Brčko distrikta BiH, a ovo preduzeće će, po njegovim riječima, isti poslati sutra na objavu.

Drastično niže cijene

Cijene usluga parkiranja, koje su već najavljivane, najviše će obradovati stanare. Godišnja cijena od 800 konvertibilnih maraka (KM) u prvoj zoni sada će iznositi 100 KM, u drugoj zoni cijena će sa 400 "pasti" na 50 KM, a u trećoj zoni sa 200 na 25 KM.

I korisnici koji dolaze izvan zona stanovanja u Brčkom također će osjetiti drastične pogodnosti. Mjesečna parking usluga za ove korisnike u prvoj zoni će iznositi 30, u drugoj 20, a u trećoj 10 KM.

"Stanari će trebati donijeti potvrdu o prebivalištu na toj adresi, eventualno i potvrdu o vlasništvu ili kopiju saobraćajne dozvole. Što se tiče 'posjetilaca', zaposleni u prvoj zoni će morati donijeti potvrdu od poslodavca da tu rade i onda će ostvariti pravo na cijenu od 30 KM... Svi ostali koji nemaju potvrdu od poslodavca da su tu zaposleni, plaćaće po standardnom cjenovniku - marka po satu, odnosno četiri marke po danu", naveo je Miškić.

Implementacija od 1. marta

On je rekao da će Preduzeću trebati određeno vrijeme da sve to pripremi, te da je namjera da implementacija novog cjenovnika krene od 1. marta.

Korisnici parkinga izvan grada mogli bi "uživati" povoljnije cijene već nakon objave cjenovnika u Službenom glasniku, najavio je prvi čovjek JP "Putevi Brčko".

Pored novog cjenovnika, Skupština je razmatrala još pet tačaka dnevnog reda vezanih za ovo preduzeće, koje su jednoglasno usvojene.

Jedna od njih bio je poslovni plan za 2017. godinu, za koji Miškić kaže da je jedan od najboljih koji je mogao biti ponuđen Skupštini, koja je, podsjećamo, osnivač ovog javnog preduzeća.

Ovime je Skupština "iscrpila" dnevni red 3. redovne sjednice.

Izvor: Otisak.ba
Foto: Otisak.ba


Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  

Podijeli

UPOZORENJE: komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište web portala www.otisak.ba
konnak2016
  • 1
  • 2
  • 3
MEDIJI O SANKCIJAMA DODIKU: KAZNA ZA OPSTRUKCIJE DAYTONA

MEDIJI O SANKCIJAMA DODIKU: KAZNA ZA OPSTRUKCIJE DAYTONA

Naslovnice današnjih izdanja regionalnih medija ispunjene su vijestima o sankcijama koje su američke vlasti uv...

FOTO: SREBRENIČANKE KOJE JAŠU KONJE ŠIRE POZITIVNU ENERGIJU

FOTO: SREBRENIČANKE KOJE JAŠU KONJE ŠIRE POZITIVNU ENERGIJU

Režiser Ado Hasanović autor je fotografija djevojaka iz Srebrenice koje jašu konje, a koje su obišle regiju.

BRČKO:

BRČKO: "USPJEŠNI - JER TO ŽELIMO" - IZJAVE PROFESORICE SUZANE SMOLJIĆ I …

U toku medijske kampanje i promocije projekta „Uspješni - jer to želimo" koju realizira Udruženje „Omladinski ...

+ Copyright (c) 2013 Otisak d.o.o. pridržava sva prava.