BRČKO: TRI KRIVIČNA DJELA, DVIJE SAOBRAĆAJNE NESREĆE, 19 VOZAČA ISKLJUČENO

E-mail Ispis PDF
Policija BrkoPolicija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je objavila izvještaj sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u periodu od 6. do 9. januara.

U oblasti kriminaliteta u policijskom izvještaju se nalaze tri prijave o počinjenju krivičnih djela.

"Pored navedenog, u dva slučaja, 6. januara, preduzimajući operativne radnje na terenu, pripadnici Policije su kod dvije osobe pronašli i oduzeli manju količinu biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana. Zbog počinjenih prekršaja "posjedovanje narkotičkih sredstava" iz člana 4. stav 1., kažnjivo po članu 85. Zakona o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH, Policija će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH protiv osoba kod kojih je pronađena biljna materija podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", navedeno je u izvještaju.

U izvještaju se dalje navodi da je tokom izvještajnog perioda zabilježen jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira od strane jedne osobe, i to "drskim ponašanjem" i "ometanjem vršenja službenih poslova i zadataka".

Protiv osobe koja je narušila javni red i mir Policija će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH.

Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu "osigurali sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u Distriktu i isti su protekli sigurno".

Saobraćaj

U izvještaju piše da su u spomenutom periodu pripadnici Policije izvršili uviđajne radnje u dvije saobraćajne nesreće. U jednoj nesreći dvije osobe su zadobile lahke tjelesne povrede, dok je u drugoj nesreći zabilježena materijalna šteta nastala na vozilima.

"Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili 19 vozača i vozila, gdje je kod osam vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod utjecajem alkohola, u sedam slučajeva utvrđeno je da osobe upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozač upravlja vozilom kojem je istekla važnost registracije", stoji na kraju izvještaja.

Izvor: Otisak.ba
Foto: Arhiva


Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Podijeli

UPOZORENJE: komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište web portala www.otisak.ba
konnak2016
  • 1
  • 2
  • 3
MEDIJI O SANKCIJAMA DODIKU: KAZNA ZA OPSTRUKCIJE DAYTONA

MEDIJI O SANKCIJAMA DODIKU: KAZNA ZA OPSTRUKCIJE DAYTONA

Naslovnice današnjih izdanja regionalnih medija ispunjene su vijestima o sankcijama koje su američke vlasti uv...

FOTO: SREBRENIČANKE KOJE JAŠU KONJE ŠIRE POZITIVNU ENERGIJU

FOTO: SREBRENIČANKE KOJE JAŠU KONJE ŠIRE POZITIVNU ENERGIJU

Režiser Ado Hasanović autor je fotografija djevojaka iz Srebrenice koje jašu konje, a koje su obišle regiju.

BRČKO:

BRČKO: "USPJEŠNI - JER TO ŽELIMO" - IZJAVE PROFESORICE SUZANE SMOLJIĆ I …

U toku medijske kampanje i promocije projekta „Uspješni - jer to želimo" koju realizira Udruženje „Omladinski ...

+ Copyright (c) 2013 Otisak d.o.o. pridržava sva prava.