Brčko: Zgrada pri kraju, a razgovori o kriterijima za dodjelu stanova na početku

Milion maraka u jednakom omjeru izdvojile ovdašnja i Vlada Federacije BiH za zgradu namijenjenu ovdašnjim pripadnicima ARBiH i HVO.

[Otisak.ba - Arhiva]

Milion maraka koje su u jednakom omjeru izdvojile ovdašnja i Vlada Federacije BiH za zgradu namijenjenu ovdašnjim pripadnicima ARBiH i HVO, a čini je 25 stanova, kroz njegov završetak, u potpunosti se implementiraju.

“Gradnja stanova je pri samom kraju, a već su započete i dodatne aktivnosti na raspisivanju tendera za uređenje prostora oko zgrade, za što je iz budžeta Distrikta izdvojeno dodatnih 120.000 maraka. Paralelno sa okončanjem ovog posla treba biti dorađen i sistem cijevi za kvalitetno vodosnabdijevanje objekta”, rekao je u ime Koordinacije boračkih udruženja 108/215. Viteške motorizovane brigade ARBiH Brčko Avdija Banda.

Predstavnici obje vojne komponente tek trebaju otpočeti razgovore o kriterijima za dodjelu stanova, no prethodno treba razriješiti i pitanje koji broj stanova pripada svakoj od komponenti.

“Vjerujem da ćemo i ove razgovore uspješno privesti kraju. Svakako da ćemo u njih uključiti i zvaničnike vlasti iz reda Bošnjaka i Hrvata”, istakao je u ime koordinacije HVO Ivo Anđelović.

Inače, predstavnici obje komponente vjeruju da će do proljeća, kada bi zgrada trebala biti useljiva, kriteriji i odabir korisnika biti okončan.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

sixty four ÷ 16 =