Brčko: Završni radovi na Bulevaru mira

  Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, obišao je danas sa saradnicima završne radove na izgradnji druge trake Bulevara mira u ovoj lokalnoj zajednici.

  Foto: Vlada BDBiH

  Novinar: Dževad Turčalo

  Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, obišao je danas sa saradnicima završne radove na izgradnji druge trake Bulevara mira u ovoj lokalnoj zajednici.

  „Planiramo i narednu fazu produžetka Bulevara mira s manjim brojem saobraćajnih traka. U rebalansu budžeta predviđena su sredstva za izradu projekta i nastavak radova, odnosno produžetak Bulevara mira do skretanja u šećeranu, bivši Žitopromet. Odjeljenje za javne poslove veoma je aktivno u posljednje dvije godine, što je za svaku pohvalu, i po mojim saznanjima oko desetak miliona je zahvaljujući ovom Odjeljenju utrošeno za realizaciju kapitalnog budžeta“, rekao je on.

  Sabrija Jašarević, šef Odjela za javne poslove Vlade, istakao je da će projekat proširenja Bulevara koštati oko milion i 450 hiljada maraka.

  „Zahvaljujem se svim građanima ovog dijela grada na strpljenju kao i učesnicima u saobraćaju koji su bili strpljivi i omogućili nam da privedemo radove kraju“, dodao je on.

  Gradonačelnik sa saradnicima (Foto: Vlada BDBiH)

  Urbanizovan ulaz u grad, moderna saobraćajnica

  Dragan Peštić, koordinator nadzornog tima spomenutog projekta, rekao je da je proširenjem Bulevara mira urbanizovan ulaz u sam grad, a da su građani dobili jednu modernu saobraćajnicu.

  „Dobili smo moderno naselje i prolaznici će sigurno steći jednu sasvim novu sliku o našem gradu“, zaključio je on.

  Riječ je o projektu u okviru kojeg je urađeno 500 metara profila nastavka Bulevara, 1.200 metara nove fekalne kanalizacije, oborinska kanalizacija, LED ulična rasvjeta, 3.000 kvadratnih metara novih trotoara, uređenje okolnog terena, rekonstrukcija vodovodne mreže, nova instalacija semafora na raskrsnici „Kuglana“, kao i novi prelaz preko željezničke pruge na lokaciji „Kuglana“ – Ulica Svetog Save, navedeno je u saopćenju iz Vlade.

  Foto: Vlada BDBiH

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + eleven = twenty one