Brčko: Započeli radovi na izgradnji vodovodne mreže za priključenje zgrade za bivše borce ARBiH i HVO-a

  Predviđena je izgradnja 105 m cjevovoda, što će omogućiti priključenje zgrade za boračku populaciju na gradski sistem vodosnabdijevanja. Cijena ugovorenih radova iznosi 14.864,85 konvertibilnih maraka sa uračunatim porezom na dodanu vrijednost i svim troškovima.

  Foto: Komunalno Brčko

  Novinar: Adis Mujdanović

  Na osnovu zaključenog Ugovora o izvođenju radova između Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Javnog preduzeća Komunalno Brčko, danas su započeli radovi na projektu izgradnje vodovodne mreže za priključenje zgrade za bivše borce Armije Republike BiH i Hrvatskog vijeća obrane.

  Komunalno Brčko je na osnovu provedenog otvorenog postupka za nabavku radova te predmjerom radova iskazanim u tenderskoj dokumentaciji izabrano kao najpovoljniji ponuđač.

  “Svi radovi bit će izvedeni u skladu sa važećim tehničkim propisima, normativima i standardima koji važe za izvođenje radova ove vrste kadrovskim i materijalno-tehničkim kapacitetima JP Komunalnog Brčko”, saopćeno je iz ovog preduzeća.

  Predviđena je izgradnja 105 m cjevovoda, što će omogućiti priključenje zgrade za boračku populaciju na gradski sistem vodosnabdijevanja. Cijena ugovorenih radova iznosi  14.864,85 konvertibilnih maraka sa uračunatim porezom na dodanu vrijednost i svim troškovima.

  Pored ovog projekta, iz Komunalnog su najavili da će u periodu koji slijedi za potrebe naručioca radova, Vlade BDBiH, realizirati još četiri projekta na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže.

  Kako je navedeno u saopćenju, riječ o je projektima: “Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici fra Šimuna Filipovića”, “Nastavak izgradnje vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Brod”, “Nastavak izgradnje vodovodne mreže u MZ Boću” te projekat “Nastavak izgradnje vodovodne mreže u Ulici Lejlića, MZ Gluhakovac”.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − one = five