Brčko: Vlada u petak o rebalansu budžeta za 2019. godinu

Na vanrednoj sjednici Vlade Brčko distrikta BiH, koja je planirana za petak 22. 11. 2019. godine, na dnevnom redu će se naći rebalans budžeta za 2019. godinu u kojem će, između ostalog, biti osigurana nedostajuća sredstva za realizaciju obaveza iz Zakona o dječijoj zaštiti Brčko distrikta BiH, isplatu podsticaja u privredi, nabavku namještaja za novu zgradu Policije Brčko distrikta BiH. Bit će osiguran i dio sredstava za podsticaje u poljoprivredi. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić rekao je da je naročito važno da se, nakon izmjene zakona, osiguraju nedostajuća sredstva za isplatu majčinskog dodatka, što će ovaj rebalans osigurati kao i da se ostvare uslovi za preseljenje Policije u novu zgradu.

Ukoliko bude usvojen na sjednici Vlade, rebalans bi se trebao naći pred poslanicima u Skupštini Brčko distrikta BiH na sjednici 27. 11. 2019. godine.

Autor: Vlada Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

fifty one + = 60