Brčko: Vlada razmatrala Informaciju o aktivnostima Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju

Članovi upravnih odbora iz reda službenika zaposlenih u organima javne uprave Razvojno- garantnog fonda i Javnog preduzeća „Radio Brčko“ danas su članovima Vlade Brčko distrikta BiH na nastavku 72. redovne sjednice predstavili izvještaje o radu ovih pravnih lica, čiji je osnivač Brčko distrikt BiH.

Članovi Vlade primili su k znanju i Informaciju o aktivnostima Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju za 2019. godinu. Šef Odjeljenja Miroslav Geljić istakao je da se radi o izvještaju koji sadrži pregled svih aktivnosti Odjeljenja, od Instrumenta za pretpristupnu pomoć IPA II, nove tranše iz IPA III, koja će biti aktivna sljedeće godine, prekogranične saradnje, projekta „One-Stop-Shop“, koji ima za cilj olakšati poslovanje na jednom mjestu pri podnošenju prijava za preduzetnike, do harmonizacije propisa i ostalih aktivnosti.

„Mi ćemo se početkom sljedeće godine fokusirati na Instrument za pretpristupnu pomoć IPA III. Aktivno radimo na pripremama kako bi provedba ovog pretpristupnog fonda i povlačenje sredstava bili što uspješniji. Jako je važno da sagledamo zrele projekte, odnosno one kod kojih je proceduralno završena pripremna dokumentacija i prikupljene sve neophodne dozvole. U ovom poslu sarađivat ćemo s odjeljenjima Vlade, a sva koordinacija će ići iz Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju“, zaključio je Geljić.

Autor: Vlada Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

six × one =