Brčko: Vlada okončala 69. redovnu sjednicu

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je na prvom nastavku 69. redovne sjednice usvojila Prijedlog odluke o odobravanju programa za sufinansiranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH za 2019. godinu, drugi dio.

  Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, kazao je da je Vlada još 2016. godine potpisala sporazum o saradnji s UNDPI-jem, odnosno razvojnim programom Ujedinjenih naroda o ulasku u projekat koji se odnosi na jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH i gdje je s područja Distrikta uključeno ukupno šest mjesnih zajednica.

  „Nešto više od tri godine mi smo realizovali nekoliko projekata na području Distrikta kao što je poboljšanje infrastrukture, opremanje i rekonstrukcija određenih objekata mjesne zajednice, otvaranje društvenog centra, izgradnja dječijeg igrališta, nabavka aparata za medicinski objekat, poboljšanje vodovodne infrastrukture i još niz projekata”, kazao je Blažić dodajući da je danas na sjednici Vlade tačka bila u vezi s projektima u mjesnoj zajednici „Š” i „Ilićka“ gdje je od strane donatora došlo do želje da se ostatak sredstava iz prve faze dalje proslijedi i utroši.

  „Vlada je bila dužna da najmanje sa 30% sufinansiranja učestvuje u ovim projektima tako da smo mi kroz forume građana u mjesnoj zajednici „Š” i „Ilićka” došli do dva projekta koja se odnose na uređenje i postavljanje podloge kao što je na odbojkaškom terenu u naselju „Š” i koji je realizovan. Vlada će nastaviti sa sufinansiranjem projekta, a to se odnosi i na postavljanje vještačke trave kod objekta Mjesne zajednice „Ilićka” i očekujemo da u narednih mjesec dana imamo realizaciju i tog projekta. Oko 35 hiljada konvertibilnih maraka izdvojeno je za Mjesnu zajednicu „Ilićka” i oko 30 hiljada konvertibilnih maraka za Mjesnu zajednicu “Š”, kazao je Blažić.

  Vlada Distrikta danas je usvojila i Prijedlog zaključka u vezi s memorandumom o razumijevanju i saradnji u oblasti mladih, između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva za ljudske resurse Mađarske te odobrila Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjeni Zakona o izvršenju Budžeta Brčko distrikta BiH za 2019. godinu i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o sastavu i radu Komisije matičara.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ one = five