Brčko: Vlada okončala 60. i započela 61. redovnu sjednicu

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine saopćila je danas da je na trećem nastavku 60. redovne sjednice razmatrala informacije u vezi sa stečajnim postupkom nad stečajnim dužnikom DD „Novi Bimeks“ Brčko.

  Foto: Vlada BDBiH

  Novinar: Adis Mujdanović

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine saopćila je danas da je na trećem nastavku 60. redovne sjednice razmatrala informacije u vezi sa stečajnim postupkom nad stečajnim dužnikom DD „Novi Bimeks“ Brčko i donijela Zaključak u kojem se predlaže Pravobranilaštvu BDBiH da u stečajnom postupku traži izuzimanje parcela, koje su u naravi groblje, po tržišnoj cijeni po metru kvadratnom koju je utvrdila Direkcija za finansije BDBiH.

  Velida Demirović, zamjenik pravobranioca u Pravobranilaštvu, kazala je da postoje određena odstupanja u visini procijenjene vrijednosti parcele u odnosu na vrijednost koju je utvrdila Direkcija za finansije i cijenu koju je utvrdio vještak.

  „Vlada je danas donijela Zaključak gdje se faktički nastavljaju aktivnosti od strane Pravobranilaštva Brčko distrikta BiH s ciljem preuzimanja parcele koja u naravi predstavlja groblje po procijenjenoj vrijednosti koja je urađena od strane Direkcije za finansije. Predložene cijene Direkcije i vještaka nisu definitivne i tek predstoji donošenje te odluke na sjednici odbora vjerovnika koja će se održati 9. maja“, rekla je Demirović.

  Na današnjoj sjednici članovi Vlade primili su k znanju Izvještaj o izvršenju Budžeta za 2018. godinu.

  Tačka Smjernice za izradu pravilnika o načinu i postupku uspostavljanja i vođenja fiskalnog registra je odložena.

  Vlada je danas započela i 61. redovnu sjednicu na kojoj je odobrila Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Policiji i Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima, navedeno je u saopćenju.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  sixty seven − = 58