Brčko: Vlada održala 84. vanrednu i 5. tematsku sjednicu

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na danas održanoj 84. vanrednoj sjednici odobrila je amandmane na Nacrt Zakona o budžetu Brčko distrikta BiH, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o visini i broju stipendija koje se dodjeljuju redovnim studentima za period od 1. 1. 2019. do 30. 9. 2019. godine, kao i Prijedlog odluke o usvajanju proširene rang-liste.

Članovi Vlade na vanrednoj sjednici usvojili su i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za korištenje novčanih sredstava s pozicije grantova neprofitnim organizacijama u 2019. godini u Odjeljenju za obrazovanje, Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim organizacijama u 2019. godini u Odjeljenju za obrazovanje.

Vlada Brčko distrikta BiH danas je održala i 5. tematsku sjednicu na kojoj je usvojila nekoliko tačaka po hitnoj proceduri kao što je Nacrt Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o klasifikaciji djelatnosti u Brčko distriktu BiH, Nacrt Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o trgovini Brčko distrikta BiH, Nacrt Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o preduzećima Brčko distrikta BiH, Nacrt Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti u Brčko distriktu BiH, Nacrt Zakona o turističkoj djelatnosti u Brčko distriktu BiH, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim taksama, Nacrt Zakona o elektronskom potpisu Brčko distrikta BiH i Nacrt Zakona o elektronskom dokumentu Brčko distrikta BiH.

Na 5. tematskoj sjednici članovi Vlade usvojili su i Nacrt Zakona o Poreznoj upravi Brčko distrikta BiH.

Autor: Vlada Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ 9 = fourteen