Brčko: Vlada održala 80. vanrednu sjednicu

Usvojila Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažiranje 90 osoba (nastavnika, stručnih saradnika i saradnika u nastavi) za potrebe Odjela za obrazovanje.

Foto: Vlada BDBiH

Novinar: Adis Mujdanović

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine saopćila je da je danas održala 80. vanrednu sjednicu na kojoj je usvojila Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za angažiranje 90 osoba (nastavnika, stručnih saradnika i saradnika u nastavi) za potrebe Odjela za obrazovanje.

Šef Odjela za obrazovanje Senad Osmanović kazao je u izjavi za medije da se školska godina dočekuje sa osiguranim kadrovima i svim nastavnim sredstvima koji su neophodni za početak školske godine.

„U međuvremenu su se desile određene potrebe u smislu odlaska pojedinih nastavnika na bolovanje i zbog toga se pojavila potreba za angažovanjem osoba. Odjeljenje za obrazovanje najavljuje i konkurs početkom septembra, tako da ovu školsku godinu dočekujemo sa osiguranim kadrovima i svim nastavnim sredstvima koji su neophodni za početak školske godine“, izjavio je on.

Vlada je na današnjoj vanrednoj sjednici usvojila i Odluku o odobravanju programa za sufinasiranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH za 2019. godinu, kao i Program utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove – Pododjel za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana (četvrti dio).

Srđan Blažić, šef Odjela za stručne i administrativne poslove, rekao je da su u prvoj usvojenoj odluci u program uključene dvije mjesne zajednice iz BDBiH – Š naselje i Ilićka.

„Brčko distrikt BiH učestvuje u sufinasiranju 30%, dok je ostali dio sredstava osiguran od strane donatora Vlade Švedske i Švicarske putem UNDP-ja, Razvojnog programa Ujedinjenih naroda. Ukupna sredstva u ovom programu su oko 20 hiljada maraka. U MZ Š radit će se rekonstrukcija i opremanje terena za male sportove, a u MZ Ilićki postavit će se vještačka trava kod objekta Mjesne zajednice. Kada je u pitanju druga usvojena tačka, tu je uključeno 124 mjesne zajednice, nevladine organizacije i udruženja građana s iznosom od 980 hiljada maraka i očekuje se da će se u narednih sedam do deset dana imati potpuna realizacija ovog programa, odnosno potpisivanje ugovora“, izjavio je on.

Članovi Vlade na današnjoj sjednici usvojili su i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Nacrt akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije, kao i Dokument okvirnog budžeta za period od 2020. do 2022. godine.

Na današnjoj sjednici primljen je k znanju i izvještaj i Akcioni plan za realizaciju preporuka iz revizorskog izvještaja finansijskog poslovanja Odjela za javnu sigurnost za period od 1.1. do 31.12.2018. godine, navedeno je u saopćenju.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ thirty seven = forty seven