Brčko: Vlada nastavila 59. redovnu sjednicu

Vlada je primila k znanju Izvještaj o procjeni oštećenja na saobraćajnicama u zoni izgradnje zaobilaznice oko Brčkog.

Foto: Vlada BDBiH

Novinar: Adis Mujdanović

U nastavku 59. redovne sjednice Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine primila je k znanju Informaciju o postupcima javnih nabavki od oktobra do decembra 2018. godine, saopćeno je danas iz ove institucije.

Šef Odjela za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić rekao je u izjavi za medije da je u posljednja tri mjeseca 2018. godine potpisano okvirnim sporazumom ugovora u vrijednosti od oko 14.600.000 konvertibilnih maraka, što je za milion više nego godinu ranije u istom periodu.

– Ako posmatramo cijelu godinu potpisano je ugovora u vrijednosti od oko 35.000.000 KM, što je drugi najveći iznos na godišnjem nivou u zadnjih šest godina. Izvještaj kaže da su u zadnjem kvartalu provedeni procesi e-aukcija. Procijenjene vrijednosti na samom početku e-aukcija su bile 1.400.000 KM da bi na kraju dobili vrijednosti od 1.200.000 KM, što je ušteda negdje oko 200.000 KM. Posmatrajući godišnji nivo na ovaj način ušteđeno je oko 1.000.000 KM – dodao je Blažić.

Vlada je primila k znanju Izvještaj o procjeni oštećenja na saobraćajnicama u zoni izgradnje zaobilaznice oko Brčkog.

Sabrija Jašarević, šef Odjela za javne poslove, rekao je da je Odjel uradio procjenu oštećenja na devet putnih pravaca.

– Došli smo do cifre koja kaže da bi popravka iznosila 2.088.000 KM. Po aktuelnom ugovoru između JP „Puteva Brčko“ i firme „Rubau“ izvođač radova na zaobilaznici ima obavezu da sanira ove pristupne saobraćajnice. Na sjednici smo dogovorili da ćemo za jedan od narednih kolegija pribaviti izvod ugovora s opisom pozicije radova da bismo detaljnije vidjeli na koji način će se vršiti sanacija – rekao je Jašarević.

Vlada je na današnjoj sjednici primila k znanju i Izvještaj o izvršenju Budžeta za januar 2019. godine.

Dala je saglasnost na Prijedlog zaključka o davanju pozitivnog mišljenja na tekst Prijedloga pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o radionicama i tahografima koje je dostavilo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, kao i saglasnost na Prijedlog zaključka o davanju pozitivnog mišljenja na prednacrt Sporazuma između BiH i Republike Hrvatske o izgradnji plinovoda –  južna interkonekcija BiH i Republike Hrvatske – na pravcu Zagvozd (RH) – Posušje (BiH) – Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar.

Sjednica je prekinuta kod razmatranja Izvještaja o radu Inspektorata za period od 1. 1. do 31. 12. 2018. godine, navedeno je u saopćenju.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

three + four =