Brčko: Večeras predstava „Ay, Carmela“

Predstava se izvodi u okviru kulturne manifestacije „Proljeće u gradu 2019“, čiji pokrovitelj je Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Foto: Proljeće u gradu

Novinar: Dževad Turčalo

Večeras će u Domu kulture Brčko, sa početkom u 19:30 sati, biti izvedena pozorišna predstava „Ay, Carmela“.

Predstavu je režirao Robert Raponja, a u njoj igraju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić.

– „Ay, Carmela“ je priča o glumačkom i ljubavnom paru (Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati. Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti – navedeno je u najavi ovog događaja.

Predstava se izvodi u okviru kulturne manifestacije „Proljeće u gradu 2019“, čiji pokrovitelj je Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

seven × = forty two