Brčko: Utvrđen identitet pronađene ženske osobe, policajci spasili drugu ženu

Foto: Čitalac Otiska

Dana 01.11.2019.godine oko 17,45 sati Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio nestanak supruge sa inicijalima R.N. rođene 1976.godine, koju je istog dana, odvezao na posao, ali se do podnošenja prijave nije vratila kući niti je odgovarala na telefonske pozive. Pripadnici Policije su odmah preduzeli mjere i radnje na potrazi za navedenom osobom.

Istoga dana oko 22,20 sati, Policiji se obratio građanin-ribar iz Brčkog i prijavio da je prilikom ribolova na rijeci Savi, ispod izletišta Ficibajer, uočio  ljudsko tijelo-leš. Odmah po dojavi na lica mjesta izašli su pripadnici Policije, te pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Brčko, koji su izvukli tijelo iz rijeke Save. Na mjestu događaja, od strane pripadnika Policije izvršen je uviđaj, a o svemu je upoznat i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Preduzetim mjerama i radnjama, te obavljenoim obdukcijom, dana 02.11.2019. godine, utvrđeno je da se radi o ženskoj osobi sa inicijalima R.N. rođena 1976.godine i da je ista, najvjerovatnije izvršila samoubistvo.

Istog dana (02.11.2019. godine) oko 15,20 sati Policiji je prijavljeno da se, na izletištu Ficibajer, ženska osoba bacila u rijeku Savu. S obzirom da su se u tom momentu u blizini događaja nalazila dva policijska službenika (koji su obavljali službene radnje na pregledu terena u vezi sa prijavom od 01.11.2019.g) isti su preduzeli radnje, te spasili i izvukli iz vode navedenu žensku osobu. Utvrđeno je da se radi o ženskoj osobi rođenoj 1958. godine, sa područja Brčkog, koja je vozilom Službe hitne pomoći, prevezena u MC Bolnice Brčko gdje je zadržana na daljem liječenju.

Piše: Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ thirty seven = thirty eight