Brčko: Upriličen koncert povodom godišnjice ‘Beba više’

Koncert učenika Muzičke škole je rođendanski poklon Udruženju "Beba više", koje je osnovano 2013. godine u Brčkom, sa ciljem da pomogne svim parovima koji se bore sa sterilitetom, ali i zalažu za sve ono što podrazumijeva sretnije i brojnije porodice.

Željko Lazarević, predsjednik Udruženja, zahvalio se Vladi Brčko distrikta i drugim institucijama na podršci u dosadašnjem radu [Željko Lazarević/Facebook]

Osnovna muzička škola i Udruženje građana “Beba više” iz Brčkog u subotu navečer, u gradskom Domu kulture, upriličili su koncert povodom obilježavanja godišnjice ovog udruženja.

Koncert učenika Muzičke škole je rođendanski poklon Udruženju “Beba više”, koje je osnovano 2013. godine u Brčkom, sa ciljem da pomogne svim parovima koji se bore sa sterilitetom, ali i zalaže za sve ono što podrazumijeva sretnije i brojnije porodice.

Tri plaćene vantjelesne oplodnje

Željko Lazarević, predsjednik Udruženja, zahvalio se Vladi Brčko distrikta i drugim institucijama na podršci u dosadašnjem radu.

“Od samog osnivanja Udruženja ‘Beba više’, 2014. godine Fond zdravstvenog osiguranja je plaćao samo jednu vantjelesnu oplodnju, nakon toga su počeli da plaćaju i drugu vantjelesnu oplodnju, a evo sad već imamo informaciju da će, vjerovatno, od naredne godine biti plaćena i treća vantjelesna oplodnja, što će zaista puno značiti parovima koji se bore sa sterilitetom”, poručio je predsjednik ovog udruženja, čiji aktivisti se bore da beba bude više.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eight × = 8