Brčko: Upriličen koncert klasične muzike

Program ovog muzičkog događaja, koji je realiziran u okviru obilježavanja 19. godišnjice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Vlade ove lokalne zajednice, organizatori su prilagodili prazničnoj atmosferi.

Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba

Novinar: Adis Mujdanović

U organizaciji Gradskog umjetničkog društva Lege Artis Tuzla i ansambla Trio konsonanca Brčko, sinoć je u brčanskom Domu kulture upriličen koncert klasične muzike.

Program ovog muzičkog događaja, koji je realiziran u okviru obilježavanja 19. godišnjice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Vlade ove lokalne zajednice, organizatori su prilagodili prazničnoj atmosferi.

Svojim izvedbama publici se predstavio Trio konsonanca, kojeg čine predsjednik Lege Artisa Jasmin Hasić te profesori u brčanskoj Muzičkoj školi Biljana Petrović i Dragan Đukić.

Učešće na koncertu uzeo je i Fikret Piskavica, direktor Muzičke škole Brčko, solisti iz ove ustanove – prof. Aleksandra Lizdek (sopran) i prof. Anja Petković (korepetitor), te prof. Ena Ovčina iz Srednje muzičke škole Tuzla i Maida Hadžimahović iz Lege Artisa (violina).

Lege Artis postoji sedam godina i baštini umjetničku muziku. Učestvuje na raznim festivalima kao horski i vokalno-instrumentalni ansambl. Trio konsonanca postoji tri mjeseca i tek u narednom periodu očekuje ozbiljnije nastupe.

Lege Artis i Trio konsonanca u budućnosti planiraju nastupati i na koncertima van Bosne i Hercegovine.

“U Brčkom, pored Muzičke škole koja aktivno sudjeluje u koncertnim aktivnostima i promociji klasične muzike, nemamo priliku da čujemo klasičnu muziku, i ovo je prilika da počnemo sa tim aktivnostima. A Trio konsonanca će u narednom periodu aktivirati se više na koncertnoj djelatnosti”, kazao je Hasić u izjavi za medije.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

eighty four + = 85