Brčko: Učenici Poljoprivredne i medicinske škole u posjeti Komunalnom

  Za učenike drugog razreda, smjera Ekološki tehničar, bila je ovo prilika da saznaju više o osnivanju Preduzeća, načinu prikupljanja otpada i aktuelnom problemu deponije, ali i o načinu i reguliranju održavanja javnih površina.

  Foto: Otisak.ba / Komunalno Brčko

  Novinar: Adis Mujdanović

  Njegujući otvorenost prema vrijednostima praktičnog učenja, Javno preduzeće „Komunalno Brčko“ i ove je godine ugostilo učenike brčanske Poljoprivredne i medicinske škole, sa ciljem da ih detaljnije upozna sa ekološkim aspektima rada i poslovanja Preduzeća.

  Za učenike drugog razreda, smjera Ekološki tehničar, bila je ovo prilika da saznaju više o osnivanju Preduzeća, načinu prikupljanja otpada i aktuelnom problemu deponije, ali i o načinu i reguliranju održavanja javnih površina.

  “Učenici su ovom prilikom saznali više o Sistemu zaštite životne sredine ISO 14001:2015 koji nas obavezuje o brizi za minimiziranjem uticaja aktivnosti našeg preduzeća na životnu sredinu, ali i o nedostatku podzakonskih akata o regulaciji biorazgradivog otpada, reciklaži otpada, naknadi za PET ambalažu, čime bi se preveniralo dublje onečišćenje naše sredine”, saopćeno je danas iz Komunalnog.

  Bilo je riječi i o uspješno realiziranim akcijama i kampanjama koje je Komunalno provodilo, među kojima su: “Očistimo Brčko”, “Ja volim Brčko”, “Sat za planetu Zemlju”, “Let’s Do It World”, “Očistimo Zemlju za jedan dan” te brojne jednodnevne akcije čišćenja koje Preduzeće obavlja prema potrebi.

  “Tokom prezentacije je istaknuta i ključna vrijednost našeg preduzeća – ekološka osviještenost, čime nastojimo štititi životnu sredinu, brinuti o kvalitetu života i održivom razvoju. Ovime je đacima upućena jasna poruka o važnosti dijeljenja jednakog životnog principa kao temelja budućih generacija”, navedeno je u saopćenju.

  Nakon prezentacije u sjedištu Preduzeća, učenici su bili u obilasku gradskih javnih površina koje se redovno uređuju i njeguju prema nalozima Pododjela za puteve i parkove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, gdje su ih zaposlenici Radne jedinice Čistoća upoznali sa načinom sadnje i održavanja biljnih materijala.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  nine × = twenty seven