Brčko: „Trka za život“ donirala igraonicu Odjeljenju za pedijatriju

  Današnja donacija, čija je ukupna vrijednost skoro 600 KM, bila je u obliku igraonice, odnosno djeci koja borave na ovom odjeljenju je omogućeno korištenje ljuljaški, koša, tabli za pisanje, klupa, te stolova i stolica.

  Foto: Otisak.ba / Azra Bijedić

  Novinarka: Azra Bijedić

  Udruženje mladih „Trka za život“ je danas boravilo na Odjeljenju za pedijatriju u sklopu JZU Zdravstvenog centra Brčko kako bi uručilo donaciju za najmlađe pacijente brčanske Bolnice.

  Donacija je realizovana u sklopu projekta „Zajedno možemo više“ koji traje već godinu dana, finansiran od strane Optima grupe Nestro grupacije.

  Donacija vrijedna skoro 600 KM

  Današnja donacija, čija je ukupna vrijednost skoro 600 KM, bila je u obliku igraonice, odnosno djeci koja borave na ovom odjeljenju je omogućeno korištenje ljuljaški, koša, tabli za pisanje, klupa, te stolova i stolica.

  Ovo je četvrta i posljednja u nizu donacija u okviru pomenutog projekta, nakon uspješnih donacija potrebne opreme Prvoj osnovnoj školi, osnovnih životnih namirnica starijem gospodinu Rajku Dragičeviću iz Brezovog Polja, te kupovine slatkiša i podjele novogodišnjih paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica, u saradnji sa Centrom za socijalni rad Brčko distrikta BiH.

  Boro Ilić, predsjednik Udruženja Trka za život (Foto: Otisak.ba / Azra Bijedić)

  „Sve ove igračke smo kupili u konsultaciji sa zaposlenicima ovog odjeljenja, te se nadamo da ćemo time barem u maloj mjeri olakšati mališanima boravak ovdje“, kazao je u izjavi za medije Boro Ilić, predsjednik Udruženja.

  Samir Mujkić, šef Odjeljenja za pedijatriju (Foto: Otisak.ba / Azra Bijedić)

  Igraonica od velike radosti za djecu

  „Mi jednako cijenimo sve poklone i sve donacije, i kad se radi o nekim skupim donacijama, koje mogu da se odnose na medicinsku opremu, ali isto i manjim finansijskim donacijama, jer mi to mjerimo po tome koliko nam je korisno. Sudeći po reakcijama djece, koja su oduševljena ovom donacijom, ova igraonica će itekako naći svoju primjenu na našem odjeljenju“, rekao je doktor Samir Mujkić, šef Odjeljenja za pedijatriju.

  Dodao je da se ova donacija savršeno uklapa u njihov plan da djeca koja borave na ovom odjeljenju ne budu prikovana samo za svoj krevet primajući terapiju, nego da na koristan način provedu vrijeme, u igri, druženju, kao i savladavanju novih znanja i vještina.

  „Ova igraonica će donijeti radost svoj djeci koja ostaju ovdje duži period, jer čim malo ozdrave djeca se žele igrati i izaći među ostalu djecu i ovo je odličan način da se zabave“, izjavila je Slađana Dakić, jedna od majki koje borave na Odjeljenju za pedijatriju sa svojom djecom.

  Slađana Dakić, jedna od majki koje borave na Odjeljenju za pedijatriju sa svojom djecom (Foto: Otisak.ba / Azra Bijedić)

  Ovo udruženje nastavlja sa akcijama i trenutno su u potrazi za novim donatorima koji će učestvovati u planiranim akcijama u oktobru i decembru.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × one = six