Brčko: Sutra Potraga za blagom sa Urošem Petrovićem

  "Širom Brčkog već mjesecima leže sakriveni brojni tragovi, zagonetke, mozgalice i mape. Možda ste već prošli pored njih, i ne shvatajući da su dio davno zaboravljene staze koja vodi ka blagu i slavi! Sada je vrijeme da pođete tom stazom", naveo je organizator.

  Foto: Mali princ Brčko

  Novinar: Adis Mujdanović

  U saradnji sa Urošem Petrovićem, piscem fantastike i zagonetnih priča, Omladinska organizacija “Mali princ” Brčko sa zadovoljstvom predstavlja događaj koji je spoj fantastike i zagonetki, pirata i Šerloka Holmsa – Potragu za blagom!

  U igri znanja, logike i brzine, timovi koji broje dva do pet članova takmičit će se na najvećem “igralištu” Brčkog, u samom centru grada.

  “Širom Brčkog već mjesecima leže sakriveni brojni tragovi, zagonetke, mozgalice i mape. Možda ste već prošli pored njih, i ne shvatajući da su dio davno zaboravljene staze koja vodi ka blagu i slavi! Sada je vrijeme da pođete tom stazom”, naveo je organizator.

  Timovi će prvu zagonetku dobiti na početku Potrage, sutra u 12 sati na Trgu mladih. Njeno rješenje odvest će ih do sljedeće lokacije, koja krije novi trag u nizu.

  “Cilj je, naravno, prvi stići do blaga. One najbrže, najpametnije i najspretnije, pored vječne slave pobjednika Potrage, očekuju vrijedne nagrade!”, naglasili su iz “Malog princa”.

  Ovo je posljednja manifestacija u okviru obilježavanja 19. godišnjice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, čiji pokrovitelj je Vlada ove lokalne zajednice.

  Podaci o autoru

  Uroš Petrović je dobitnik Zlatne značke Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije za doprinos kulturi, kao i nekoliko drugih priznanja i nagrada, između ostalih i nagrade Zmajevih dječijih igara 2011. godine za doprinos savremenom izrazu u književnosti za djecu.

  “Svako njegovo druženje sa čitaocima, kako sa domaćim tako i sa onima van zemlje, jeste svojevrsni spoj književnog susreta, kreativne radionice i pozorišne predstave, umetničko-intelektualni performans koji uvek protiče u živoj, interaktivnoj atmosferi i potom se dugo pamti i prepričava”, naveo je organizator.

  Uroš Petrović je koautor programa “NTC sistem učenja”, gostuje kao predavač u školama i na fakultetima u Srbiji i van nje.

  U velikom broju časopisa objavljuje članke i fotografije, u svojoj zemlji i u svijetu. Dobitnik je i najprestižnijih nagrada za fotografiju.

  Osnivač je Mensa World Photo Cupa, globalnog fotografskog takmičenja. Jedan je od najuspješnijih rješavača IQ X testa na svijetu.

  Rođen je 1967. godine u Gornjem Milanovcu, a od 1975. godine živi i radi u Beogradu.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fourteen + = twenty one