Brčko: Sutra otvaranje Izložbe “Domovina u srcu”

  KBU poziva građane BDBiH da prisustvuju svečanom otvaranju i posjete Izložbu, koja će biti otvorena do 19. maja.

  Foto: KBU ARBiH BDBiH

  Novinar: Adis Mujdanović

  Povodom obilježavanja 27. godišnjice od formiranja 108/215. Viteške motorizovane brigade Brčko Armije Republike Bosne i Hercegovine, Koordinacija boračkih udruženja ARBiH u Brčko distriktu BiH, u saradnji sa Drugim pješadijskim (rendžerskim) pukom Oružanih snaga BiH, u ovom gradu organizira Izložbu “Domovina u srcu”.

  Svečano otvaranje Izložbe zakazano je za sutra sa početkom u 17 sati u prostorijama Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Brčko, na adresi Islahijet broj 3.

  KBU poziva građane BDBiH da prisustvuju svečanom otvaranju i posjete Izložbu, koja će biti otvorena do 19. maja.

  Drugi pješadijski (rendžerski) puk OS BiH baštini identitet i vojno naslijeđe jedinica i konstitutivnih naroda iz kojih potiče ARBiH.

  Puk izdaje bilten pod nazivom “Armija Republike Bosne i Hercegovine”, učestvuje u obilježavanjima značajnih datuma i događaja, a muzejski depo Komande Puka raspolaže sa bogatom kolekcijom naoružanja, zastava, fotografija i dokumentacione građe, čiji će dio biti izložen građanima BDBiH, navode organizatori.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty nine − = 81