Brčko: Skupština o zabrani pušenja na javnim mjestima i grantovima

Osamnaesta redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine zakazana je za narednu srijedu, 25. oktobar, nakon završetka 17. redovne koja bi trebala biti nastavljena isti dan u 10 sati.

Utvrđen dnevni red od 18 tačaka za 18. redovnu sjednicu [Otisak.ba]

Osamnaesta redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine zakazana je za narednu srijedu, 25. oktobar.

Danas je na pripremnom sastanku zastupnika utvrđen dnevni red od 18 tačaka za ovu sjednicu.

U odnosu na predloženi dnevni red, izbačena je samo jedna tačka – Nacrt zakona o plaćama i drugim naknadama pravobranioca i zamjenika pravobranioca u Pravobranilaštvu Distrikta, drugo čitanje.

Zabrana pušenja na javnim mjestima

Na sjednici će se naći Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Policiji Distrikta, po hitnom postupku – prvo čitanje, na prijedlog skupštinske Komisije za javnu sigurnost i nadzor nad radom Policije.

Također, zastupnici će razmatrati i usvajanje Nacrta zakona o zabrani pušenja i drugih oblika upotrebe duhana i duhanskih proizvoda na javnim mjestima u Distriktu – prvo čitanje, na prijedlog Kluba zastupnika Srpske demokratske stranke [SDS].

“To je veoma značajan iskorak i cijenim da će ovaj zakon dobiti podršku parlamenta”, naglasio je u izjavi za medije predsjednik Skupštine Esed Kadrić [Stranka demokratske akcije – SDA].

Pored ova dva zakona, Skupština bi trebala usvojiti i sedam prijedloga odluka o utvrđivanju javnog interesa za Distrikt, vezanih za cestogradnju i vodovodni sistem.

Skupština o grantovima

Bit će razmatrano i nekoliko revizorskih izvještaja.

“Najznačajniji je onaj koji se odnosi na reviziju učinka grantova koji se dijele iz budžeta Brčko distrikta. Cijenim da će izazvati veliku pažnju i interesovanje od strane poslanika”, istakao je Kadrić.

Ova sjednica bit će održana nakon završetka 17. redovne, koja bi trebala biti nastavljena 25. oktobra sa početkom u 10 sati, a prekinuta je na drugoj tački dnevnog reda – Zastupnička pitanja i odgovori.

Dnevni red za 17. redovnu sjednicu možete pogledati ovdje.

Novinar: Adis Mujdanović

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

sixty ÷ = six