Brčko: Primjerima iz prakse do novih saznanja – studenti Ekonomskog fakulteta u posjeti Komunalnom

  Posjeta je realizirana u skladu sa sporazumom o saradnji ove visokoškolske ustanove u Brčkom i Javnog preduzeća, a saradnja traje već pet godina.

  Foto: Komunalno Brčko

  Novinar: Dževad Turčalo

  Studenti Ekonomskog fakulteta Brčko i ove su, kao i prethodnih godina, pred kraj drugog semestra i pripremu za polaganje ispita, posjetili Javno preduzeće „Komunalno Brčko“ sa ciljem dobijanja informacija o funkcioniranju Sistema kvaliteta u skladu sa ISO 9001: 2015, ali i ostalih upravljačkih sistema koji su implementirani u okviru Integriranog sistema upravljanja.

  Posjeta je realizirana u skladu sa sporazumom o saradnji ove visokoškolske ustanove u Brčkom i Javnog preduzeća, a saradnja traje već pet godina.

  Za studente četvrte godine Ekonomskog fakulteta, koji su u Preduzeću boravili u pratnji profesora docenta doktora Cvike Jekića, prezentaciju su održali Svetislav Simić, pomoćnik direktora za razvoj i investicije i MS menadžer Preduzeća, i Milica Kunjadić, menadžer kvaliteta.

  Sa studentima su razgovarali o svim standardima koji su implementirani u Preduzeću, kao i o njihovom značaju za efikasniji, funkcionalniji i jednostavniji rad svih zaposlenika, s obzirom na to da su svi procesi u Preduzeću definirani i opisani odgovarajućom procedurom.

  Studenti su željeli da saznaju više o Sistemu kvaliteta, njegovoj implementaciji, certifikaciji, primjeni i ujednačenom funkcioniranju u Integrisanom sistemu, ali i o odnosu Preduzeća i kupaca, te na koji način se procesuiraju njihovi zahtjevi i primjedbe, ostvaruje i zadržava dobar odnos sa njima, na koji način se mjeri zadovoljstvo kupaca, te zadovoljstvo zaposlenika.

  „Ovim praktičnim iskustvom studenti će moći obogatiti i potkrijepili znanje koje stiču u okviru nastavnog programa i predmeta Menadžment kvaliteta, te se kvalitetnije pripremiti za izlazak na ispite“, saopćeno je iz Komunalnog.

  Foto: Komunalno Brčko

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  six × 1 =