Brčko: Pri kraju realizacija projekta Hitnog oporavka od poplava

  'Možemo konstatovati da je ovaj projekat na prostoru distrikta dao očekivane rezultate. Tim sredstvima sanirano je pet mostova, dva putna pravca i kritični dio savskog nasipa', izjavio je Milić.

  [BDC TV]

  Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić danas ja posjetio radove na projektu Hitnog oporavka od poplava, ukupne vrijednosti sedam miliona KM, realizovane u saradnji sa Svjetskom bankom.

  Milić je istakao da je zadovoljan dinamikom odvijanja radova, te istakao da je ovaj projekat, prema ocjeni Svjetske banke, možda i najbolje realizovan u Brčkom u odnosu na Republiku Srpsku i Federaciju BiH.

  “Možemo konstatovati da je ovaj projekat na prostoru distrikta dao očekivane rezultate. Tim sredstvima sanirano je pet mostova, dva putna pravca i kritični dio savskog nasipa”, izjavio je Milić.

  Milić je rekao da je čišćenjem korita pritoka rijeke Save i drugih kanala predviđenih ovim projektom, prikupljeno 2.000 metara kubnih ogrevnog drveta ukupne vrijednosti 100.000 KM, koje će biti podijeljeno socijalno ugroženim porodicama.

  “Cilj Brčko distrikta je bio da se stanovištvo Brčko distikta i nizvodno od rijeke Save zaštiti od novih elementarnih nepogoda”, rekao je on.

  Šef Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zoran Gajić, koji je zajedno sa gradonačelnikom obišao radove, rekao je da je za rekonstrukciju savskog nasipa izdvojeno 1.800.000 KM kako se ne bi ponovila situacija iz 2014. godine, koja je nanijela veliku materijalnu štetu.

  “Ovaj nasip štiti 18 odsto stanovnike Brčko distrikta, 12 odsto Republike Srpske, a 70 odsto Federacije BiH”, rekao je Gajić i dodao da je ovaj projekat značajan za sve u BiH.

  [BDC TV]

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty one − = forty six