Brčko: Predsjednik Skupštine upriličio prijem za članove Organizacionog odbora Bajramskog turnira

Za dosadašnji doprinos u organizaciji i održavanju Bajramskog turnira u Brčko distriktu BiH predsjedniku Skupštine Esedu Kadriću i zastupniku Zijadu Nišiću uručene su plakete Organizacionog odbora.

Plakete je uručio Begzad Bešić, član Organizacionog odbora Turnira [Otisak.ba]

Esed Kadrić, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, primio je u petak članove Organizacionog odbora 15. Bajramskog turnira, koji počinje u subotu i trajat će do 5. 1. 2018. godine.

„Želja mi je da još jednom dam svoj doprinos realizaciji Bajramskog turnira koji po masovnosti i kvalitetu predstavlja jedan od značajnijih sportskih događaja u Brčko distriktu BiH i ima svoje posebne vrijednosti. Nadam se da će ovaj turnir i afirmacija malog fudbala biti podsticaj generacijama, posebno osnovnoškolcima da se bave ovim sportom kako bi se razvijali i bili zdrave generacije koje će graditi ovu zajednicu“, rekao je predsjednik Kadrić.

Kadrić i Nišić razgovaraju sa članovima Organizacionog odbora [Otisak.ba]

Plakete Kadriću i Nišiću

Za dosadašnji doprinos u organizaciji i održavanju Bajramskog turnira u Brčko distriktu BiH predsjedniku Skupštine Esedu Kadriću uručena je plaketa Organizacionog odbora.

Plaketa je uručena i zastupniku Skupštine Zijadu Nišiću koji je također prisustvovao prijemu i razgovorao s članovima Organizacionog odbora.

Begzad Bešić uručuje plaketu Nišiću [Otisak.ba]
Plakete je uručio Begzad Bešić, član Organizacionog odbora Turnira.

Učešće blizu 90 ekipa

Senad Bešić, također član Organizacionog odbora, rekao je da se ove godine očekuje učešće blizu 90 ekipa u svim kategorijama, a za najuspješnije učesnike Turnira pripremljeni su pehar, medalje i nagradni fond od 10.000 KM [konvertibilnih maraka].

Pobjednicima u seniorskoj konkurenciji pripast će 4.000 KM, drugoplasiranima 2.000, a za treće mjesto predviđena je nagrada od 1.000 KM.

Turnir organiziraju Malonogometni klub Klanac i Nogometni savez Distrikta.

Medijski sponzor ovogodišnjeg turnira je portal Otisak.ba.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

six × 1 =