Brčko: Predsjednik Skupštine otvorio Simpozij medicinskih sestara i tehničara

Otvarajući ovaj dvodnevni skup, Kadrić je rekao da ni jedna vlast ne može biti u potpunosti uspješna ukoliko nema ljude zadovoljne uslovima rada u zdravstvu i obrazovanju.

Foto: Skupština BDBiH

Novinar: Adis Mujdanović

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić otvorio je danas u Hotelu Jelena u Brčkom 4. Simpozij medicinskih sestara i tehničara.

Otvarajući ovaj dvodnevni skup, Kadrić je rekao da ni jedna vlast ne može biti u potpunosti uspješna ukoliko nema ljude zadovoljne uslovima rada u zdravstvu i obrazovanju.

Podsjetio je da institucije pružaju veliku podršku Javnoj zdravstvenoj ustanovi Zdravstveni centar Brčko i naglasio da će se rješavanjem pitanja participacije uskoro dodatno olakšati posao medicinskog osoblja.

“Temeljna potreba i nastojanje vlasti u Brčkom je da stvorimo dobre uslove za rad medicinskim sestrama i tehničarima, kako percepcija o njihovom odlasku ne bi imala svoje opravdanje. Djelovat ćemo na mnogim poljima da im olakšamo rad i da dodatno vrednujemo njihov značaj u ukupnom sistemu zdravstva“, kazao je Kadrić.

Podsjetio je da brčanska Poljoprivredna i medicinska škola proizvodi kadrove za potrebe zdravstva te da će institucije nastojati da što više njih ostane i razvija zdravstvo u ovoj lokalnoj zajednici.

Četvrti simpozij medicinskih sestara i tehničara posvećen je temi percepcije zanimanja medicinskih sestara i tehničara u javnosti, a organiziralo ga je Udruženje zdravstvenih tehničara Medicinar Brčko koje ima oko 300 članova.

U radu skupa učestvuju i predstavnici strukovnih udruženja zdravstvenih tehničara iz oba bosanskohercegovačka entiteta i Srbije.

Simpozij je dio programa obilježavanja 19. godišnjice Distrikta, čiji pokrovitelj je Vlada ove lokalne zajednice.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

7 × one =