Brčko: Predsjednik i potpredsjednik Skupštine razgovarali sa šeficom Misije OSCE-a u BiH

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i Ivo Filipović razgovarali su danas sa šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasadoricom Kathleen Kavalec i njenim saradnicima.

Bio je ovo prvi susret ambasadorice Kavalec s rukovodstvom Skupštine Brčko distrikta nakon što je 24. septembra ove godine preuzela dužnost šefa Misije OSCE-a u BiH.

Tokom sastanka razgovarano je o dosadašnjoj i budućoj saradnji ove organizacije i Skupštine Distrikta.

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Esed Kadrić i Ivo Filipović ocijenili su dosadašnju saradnju veoma uspješnom i korisnom za napredak koji je ostvaren u mnogim oblastima života u Brčko distriktu. Izrazili su uvjerenje da će saradnja s novoimenovim šefom Misije OSCE-a u BiH biti podjednako uspješna.

Šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec je poručila da će Skupština Brčko distrikta kao i ostale institucije u Brčko distriktu i dalje imati podršku Misije OSCE-a u BiH u daljnjem jačanju demokratizacije odnosa, unapređenja obrazovnog sistema i svih drugih oblasti koji će doprinijeti razvoju i napretku Brčko distrikta.

Autor: Skupština Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

× seven = twenty one