Brčko: Predloženo da se iz procesa fiskalizacije izuzme promet na veliko i igre na sreću

Vlada Distrikta se na današnjoj 63. vanrednoj sjednici izjasnila o nekoliko nacrta zakona na prijedlog skupštinskih zastupnika.

Foto: Vlada Brčko

Novinar: Adis Mujdanović

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić kazao je danas u izjavi za medije da je grupa zastupnika u brčanskoj Skupštini predložila da se iz procesa fiskalizacije izuzme promet na veliko i igre na sreću.

Vlada Distrikta se na današnjoj 63. vanrednoj sjednici izjasnila o nekoliko nacrta zakona na prijedlog skupštinskih zastupnika.

Jedan od tih zakona je Nacrt zakona o Pravosudnoj komisiji, predložen od strane zastupnika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Partije demokratskog progresa (PDP), Socijalističke partije (SP) i zastupnika Uroša Vojnovića, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima, predložen od strane zastupnika Alije Denjagića, saopćeno je iz Vlade.

Milić je naveo da je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima povučen sa današnje sjednice.

“Na prijedlog grupe poslanika traži se da se uvedu određena ograničenja procesa fiskalizacije i po ovom nacrtu zakona predloženo je da se iz procesa fiskalizacije izuzme promet na veliko i igre na sreću. Također, došlo je do promjene predlagača tog zakona i mi smo na sjednici Vlade dobili prijedlog zakona u čijem potpisu stoji drugi poslanik. Tu smo imali taj formalni nedostatak u smislu izjašnjenja na taj nacrt zakona. Naš je prijedlog bio i da se obavi cjelovita rasprava o svim zahtjevima za izuzeće i da se tu zauzme jedinstven stav. Zbog kratkoće vremena nismo dobili decidirano izjašnjenje Direkcije za finansije u pogledu onoga šta je zahtjev ovog nacrta zakona, tako da smo odlučili da se Vlada Distrikta ne izjasni danas o tome“, izjavio je Milić.

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

two × five =