Brčko: Policija izvršila pretrese i uhapsila jedno lice za kojim je bila raspisana centralna potraga Osnovnog suda

Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzimajući kontinuirane planske aktivnosti borbe na sprečavanju zloupotrebe narkotičkih sredstava po naredbama Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH dana 12.02.2020. godine u jednom naselju u Brčkom izvršili pretrese lica S.M rođenog 1987.godine u Brčkom, te stambenih objekata koje koristi ovo lice.

Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto oko tridesetak grama opojne droge “amfetamin speed”, jedna digitalna vaga,  zatim pribor za pakovanje i dalje distribuiranje opojnih droga, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Nakon pretresa u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedeno je troje lica, od kojih je nakon kriminalističke obrade dvoje lica  pušteno i to S.S. rođena 1965. godine u Brčkom i M.H. rođen 1985. godine u Sarajevu nastanjen u Brčkom, dok je slobode lišen S.M. zbog raspisane centralne potrage po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH od 03.07.2019. godine i zbog počinjenog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232 stav 1 KZ Brčko distrikta BiH. Protiv navedenog lica će biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH zbog osnova sumnje da je počinio gore navedeno krivično djelo, a isti je predat pripadnicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Piše: Portparol Policije Brčko distrikta BiH
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

4 × = twenty eight