Brčko: Otvorena igraonica „Sportina“

  Mirza Ljuca, vlasnik ova tri prostora, iznosi da je objekat površine 1.500 kvadrata, te je podijeljen na tri sprata. U prizemlju, gdje se nalazila teretana, sada je igraonica, koja je nastala sa ciljem da roditelji koji treniraju mogu to bezbrižno raditi dok se njihova djeca igraju.

  Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba

  Piše: Azra Bijedić

  U brčanskom naselju Brod danas je svečano otvorena igraonica „Sportina“, u prostoru u kojem se nalaze teretana i sauna (fotogalerija ovdje).

  Mirza Ljuca, vlasnik ova tri prostora, iznosi da je objekat površine 1.500 kvadrata, te je podijeljen na tri sprata. U prizemlju, gdje se nalazila teretana, sada je igraonica, koja je nastala sa ciljem da roditelji koji treniraju mogu to bezbrižno raditi dok se njihova djeca igraju.

  Mirza Ljuca (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

  Igraonica veoma raznolikog sadržaja

  Na prvom spratu su saune, koje su već tri godine u funkciji, gdje se osobe koje treniraju mogu opustiti nakon vježbi, a fitnes centar je na sljedećem spratu.

  „Danas u igraoni nudimo sve, to se može vidjeti i po djeci, imamo trampoline na kojima se igra ‘između dvije vatre’, koju smo i mi kao djeca igrali, konstrukcije, gdje se djeca mogu skrivati, penjati, tobogane, a za najmanju djecu je tu bazen loptica. Jednostavno, sve što smo mi željeli kad smo bili djeca“, kazao je Ljuca.

  Igraonica također nudi mogućnost proslave rođendana, s tim da se zbog velike površine ipak neće moći zakupiti cijela igraona.

  U ponudi je i „brza hrana“(pomfrit i šnicle), te voda i kafa, za roditelje koji čekaju djecu dok se igraju.

  Što se tiče cijena, cijena treninga u teretani je 3 KM, a mjesečna članarina iznosi 30 KM, dok je cijena boravka u igraoni također 3 KM, te nije vremenski ograničena.

  Ovdje je trenutno pet zaposlenih, u igraonici je tu djevojka sa završenim fakultetom za predškolski odgoj, koja će imati grupu od 7-8 djece, dva zaposlena su u kuhinji, te dva stručna trenera. U budućnosti, zavisno od količine posla, postoje planovi za nova zapošljavanja.

  Ljudi iz dijaspore mogu biti resurs za BDBiH

  „U ime Biznis foruma Brčko distrikta BiH, drago mi je što prisustvujem otvaranju ovog objekta, koji ima i imat će veliki značaj za mlade ljude u Brčkom“, kazao je direktor Biznis foruma BDBiH, Damir Bulčević.

  Govori kako je na proteklim biznis forumima bilo ideja o obrazovanju mladih ljudi, njihovom razvoju i kroz te zaključke su došli na ideju da osobe koje su novac zaradile vani, ulože ovdje te na taj način zaposle nove ljude i podignu ekonomski razvoj BDBiH, kao i regije.

  „Zbog toga, ovo je ujedno i najava da će Treći Biznis forum Brčko distrikta Bosne i Hercegovine nositi naziv ‘Diaspora for partnership’ (Dijaspora za partnerstvo).

  Vlada Brčko distrikta BiH i Organizacioni odbor Biznis foruma BDBiH, odlučili su se za tu temu upravo iz razloga da našu dijasporu ne posmatramo samo kao one osobe koje nam samo šalju označen novac na naše račune, nego da ih pokušamo uvezati kako bi investirali u BiH i pomogli razvoj“, iznosi Bulčević.

  Damir Bulčević (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

  Dodaje i činjenicu da je vlasnik ove igraonice sva ova ulaganja zaradio u Njemačkoj, te je ovo „pozitivan primjer da na dijasporu ne gledamo kao ljude koje smo izgubili, nego ih gledati kao naš resurs, koji voli BiH i Brčko distrikt”.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eight × = 32