Brčko: Organizovana Potraga za blagom sa Urošem Petrovićem

  Potraga za blagom predstavlja igru znanja, logike i brzine, a organizovana je od strane Omladinske organizacije „Mali princ“ Brčko, u saradnji sa Urošem Petrovićem, piscem fantastike i zagonetnih priča.

  Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba

  Piše: Azra Bijedić

  Danas je u Brčkom, u samom centru grada, organizovana Potraga za blagom.

  Potraga za blagom predstavlja igru znanja, logike i brzine, a organizovana je od strane Omladinske organizacije „Mali princ“ Brčko, u saradnji sa Urošem Petrovićem, piscem fantastike i zagonetnih priča.

  U današnjoj potrazi mogli su učestvovati učenici osnovnih škola, stariji razredi, odnosno od 6. do 9. razreda i svi učenici srednjih škola, ali i nešto stariji, koji su izrazili želju za učestvovanjem. Prijavile su se 24 ekipe, od kojih svaka broji između 3-5 članova.

  U 12 sati je Uroš Petrović dao prvu zagonetku, koja je vodila do druge itd., dok se ne bi došlo do posljednje zagonetke.

  Sandra Ikanović-Jovičić (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

  Promocija grada Brčko

  „Ovo je naš treći projekat u sklopu obilježavanja 19. godišnjice Brčko distrikta. Već otprije imamo dobru saradnju sa Urošem Petrovićem, koji je, kao jedan od koosnivača NTC centra, bio je čest gost na našim projektima. Ovaj današnji projekat je već dugo bio u planu, a obilježavanje godišnjice Distrikta se ispostavilo kao prava prilika. Na jedan način je ovo promocija našeg grada, željeli smo pružiti djeci i mladima priliku da istražuju, otkrivaju nove stvari, da se naravno i zabave“, izjavila je Sandra Ikanović-Jovičić, koordinator iz Omladinske organizacije „Mali princ“.

  „Jako mi je drago što sam ovdje i dio ove avanture. Mnogo dece se prijavilo, te je imalo priliku tražiti zagonetke na nekoliko mesta u centru grada, a zagonetke sam napravio namerno teškim, jer ne volim da potcenjujem decu“, kazao je Uroš Petrović.

  „Cilj je da deca uče da promišljaju, da ništa što je lako nije zabavno i da se moraš malo pomučiti za sve što vredi u životu. Zato sam namerno napravio zagonetke kao da će ovde trčati doktori nauka, a ne mališani. Inače, odrasli bi zagonetke još teže pronašli, jer iako imaju više znanja i iskustva, nedostaje im dečija mašta.“

  Svi učesnici su dobili zahvalnice za učešće u Potrazi, nagrada za prvo mjesto bila je društvena igra, čiji je stvaralac Uroš Petrović, a za koju je dobio i nagradu „Igračka godine“, dok su nagrade za drugo i treće mjesto bile Petrovićeve potpisane knjige.

  Petrović dodaje da će im kao najvažnija nagrada ostati uspomena na ovaj oblačan dan, u kojem su razmišljali kao detektivi i lijepo se proveli.

  Uroš Petrović (Fotoreporter: Kristian Bilić / Otisak.ba)

  Ovo je posljednja manifestacija u okviru obilježavanja 19. godišnjice Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, čiji pokrovitelj je Vlada ove lokalne zajednice. Fotogalerija ovdje.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ten ÷ = two